e-NAMIG za mlade

2. februar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Razpis za subvencionirano bivanje v Študentski hiši SRCE za študente v stiski

Zavod Študentska svetovalnica je objavil prvi razpis za subvencionirano bivanje v Študentski hiši SRCE v letu 2017, za študentke in študente, ki so se znašli v stiski. Število mest je omejeno, zato priporočajo čim hitrejšo prijavo.

 

 

 

 

Nemški Essen je nova Zelena prestolnica Evrope

21. 1. 2017 je nova Zelena prestolnica Evrope uradno postalo nemško mesto Essen. Mesto z več kot pol milijona prebivalcev je evropsko komisijo prepričalo predvsem s preobrazbo iz nekdanjega rudarskega središča v najbolj zeleno mesto na območju zvezne dežele Severno Porenje - Vestfalija.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2017/2018

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je objavil nov razpis za pridobitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2017/2018. Po novem bodo štipendijo za deficitarne poklice lahko prejeli tudi tesarji, slaščičarji, tapetniki, mehatroniki operaterji in instalaterji strojnih instalacij.

 

 

 

 

Delavnica: Prebudi govorca v sebi!

Socialna akademija vabi na 16-urno usposabljanje s področja retorike z radijsko voditeljico Anjo Hlača Ferjančič. Delavnica bo potekala 10. in 11. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Društvo Parada ponosa išče sodelavko/ca

Iščejo sodelavko/ca za izvajanje programa za mlade med 21. marcem in 31. decembrom 2017 in jo/ga bodo zaposlili preko programa javnih del. Rok za prijavo je 10. 2. 2017.

 

 

 

 

UNICEF razpisuje pripravništvo Voices of Youth blogging

Trimesečno pripravništvo bo potekalo med februarjem in junijem 2017 in mladim od 14.-25. leta starosti ponudilo mednarodno priložnost za razvoj njihovega pisanja, raziskovanja in kritičnega mišljenja ter jim hkrati omogočilo, da se preko mednarodnega dialoga povežejo z drugimi angažiranimi mladimi iz vsega sveta. Rok za prijavo je 10. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Stripburger 2017 – poziv avtoricam in avtorjem

Revija Stripburger, ki letos obeležuje že 25 let delovanja, vabi avtorice in avtorje, ki bi želeli v letošnjih izdajah revije objaviti svoj strip. Rok za prijavo je 26. 3. 2017.

 

 

 

 

Javni razpis za “Nagrado skupine OHO” 2017

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2017 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti. Nagrada se podeljuje za kvalitetno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih. Rok za prijavo je 15. 3. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv za prostovoljke/ce pri festivalu Rdeče Zore 2017

Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče Zore k sodelovanju vabi prostovoljke/ce ter snemalke/ce, montažerke/ce in fotografe/inje. Rok prijave je 19. 2. 2017.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Galerijska četrt Šiška v Ljubljani vabi na prvo skupno vodstvo po šišenskih razstavah!

V soboto 11. 2. 2017 Galerijska četrt Šiška v Ljubljani med 11. in 13. uro vabi na prvo skupno vodstvo po šišenskih razstavah, ki je namenjeno vzpostavljanju skupne identitete fizičnega in kulturnega prostora Šiške! Od galerije do galerije boste potovali z brezplačnim organiziranim prevozom.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 1. 2. 2017, št. 5

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino