e-NAMIG za mlade

14. julij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Kampanja #AskNavracsics – podpora mladim k vključevanju v njihove skupnosti

V okviru kampanje #AskNavracsics imajo mladi priložnost, da Evropskemu komisarju za mladino predajo predloge, kako olajšati mladim vključevanje v prostovoljne in druge aktivnosti v svojih skupnostih. Ideje mladih bodo uporabljene pri oblikovanju politik na evropski in nacionalni ravni.

 

 

 

 

Pobuda refugees-welcome.si

Zaradi pobude refugees-welcome.si, ki je razvejana v več kot desetih evropskih državah, je že več kot 670 beguncev našlo svoj novi dom. In zdaj ga lahko najdejo tudi v Sloveniji! Spletna stran je vabilo za vse tiste, ki želijo z begunci sobivati ali po svojih zmožnostih sodelovati pri pobudi.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendije Parlamentarne skupščine OVSE

Parlamentarna skupščina OVSE razpisuje štipendije, namenjene mladim raziskovalcem, za delo v mednarodnem sekretariatu v Köbenhavnu ali na Dunaju za obdobje 6 mesecev. Rok za prijavo je 1. 10. 2016.

 

 

 

 

Mahle Letrika razpisuje štipendije za šolsko leto 2016/17

Podjetje Mahle Letrika d.o.o. razpisuje štipendije za šolsko leto 2016/2017 za študente elektrotehnike in strojništva. Prijave sprejemajo do 25. 9. 2016.

 

 

 

 

Od ideje do oddaje – televizijske delavnice za študente in odrasle

Televizijske delavnice bodo potekale v Kranjski Gori med 3. in 9. septembrom 2016. Pod strokovnim vodstvom bodo udeleženci spoznali, kako nastane televizijska oddaja žanra prenove doma in vse faze nastanka oddaje, od same ideje na papirju do končne montaže in postprodukcije. Prijave sprejemajo do 20. 8. 2016 oz. do zapolnitve mest. Delavnice so plačljive!

 

 

 

 

Mladinska izmenjava “The Science of Boomerang”

Zveza ŠKIS vas vabi na mladinsko izmenjavo v Estonijo, kjer se bodo mladi spoznavali s pomenom prostovoljnega dela, učinkom le-tega na celotno družbo ter na posameznika in njegove kompetence. Potekala bo med 16. in 24. 10. 2016. Rok za prijavo je 21. 7. 2016.

 

 

 

 

Šola za Lajf

Šola za Lajf je 5 dnevni program za otroke zadnje triade OŠ, katerim nova znanja, spodbudo za razmišljanje izven okvirjev ter motivacijo za naprej dajo podjetniki in uspešni posamezniki. Potekala bo od 22. do 26. avgusta od 9. do 16. ure v Četrtnem Mladinskem centru Bežigrad. Prijave že sprejemajo. Prispevek znaša 100 evrov.

 

 

 

 

Leadership lab – teden umetnosti vodenja

Želiš razviti svoj vodstveni potencial in postati odličen vodja svojega tima? Zavod Impact te vabi, da se med 24. in 28. avgustom pridružiš tednu umetnosti vodenja v Študentskem kampusu, kjer boš razvijal vodstvene veščine, gradil nova poznanstva, stopil izven cone udobja in zelo praktično pristopil k preizkušanju vodstvenih izzivov. Za zgodnje prijave do 5. 8. cena udeležbe za študente in iskalce zaposlitve znaša 80 evrov, po tem datumu pa 100 evrov.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Pripravništvo pri Evropski centralni banki

Na voljo so plačana pripravništva pri notranji revizijski službi Evropske centralne banke v Frankfurtu. K prijavam so vabljeni magistri prava, psihologije ali forenzičnega študija. Rok prijave je 26. 7. 2016!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

37. Izmenjevalnica

Razvedri svojo omaro in nekomu dan! V petek, 15. julija, od 16. do 20. ure bo na Rdečem križu Ljubljana potekala že 37. Izmenjevalnica – dogodek menjave, na katerem lahko hrano, šolske potrebščine, izdelke za osebno higieno in čistila zamenjate za rabljena, vintage oblačila in predmete.

 

 

 

 

PUM-O tudi poleti

Zavod BOB tudi v poletnem času izvaja program PUM-O, aktivnosti pa so prilagodili visokim temperaturam. Mlade med 15 in 26 let, ki niso zaključili rednega šolanja, vabijo, da se pridružijo programu, ki jim nudi podporo pri iskanju trajnih zaposlitvenih rešitev. Pohitite, število mest je omejeno!

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 13. 7. 2016, št. 28

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino