Združenje DrogArt išče novi sodelavki / sodelavca - plačilo preko študentskega servisa

17. junij 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Poleti širimo svojo ekipo v Ljubljani in v Novi Gorici, če bi se nam rada/a pridružila, beri dalje. ;)


Smo neprofitna organizacija, ki se ukvarja z zmanjševanjem škodljivih posledic alkohola in drugih drog med mladimi in mlajšimi odraslimi. Glavna področja našega delovanja so informiranje, svetovanje, terensko delo v nočnem in dnevnem življenju, vrstniško svetovanje, testiranje, izvajanje delavnic ipd. Poleti širimo svojo ekipo v Ljubljani in v Novi Gorici.

 

[NOVA GORICA in okolica] Delo v info točki in terensko delo z mladimi uporabniki drog na Goriškem

Poleti načrtujemo krepitev naših aktivnosti na območju Nove Gorice, zato iščemo osebo iz goriškega konca, ki bi sodelovala pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti, namenjene mladim in mlajšim odraslim, ki uporabljajo droge. Delo obsega pomoč pri izvajanju aktivnosti v okviru info točke (predvidoma med 16.00 in 18.00), terensko delo na za partijih v nočnem času čez vikend, terensko raziskovanje potreb mladih, ki uporabljajo droge (tudi v dnevnem času) ter pomoč pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti, na podlagi zaznanih potreb. Pred delom in med delom se nudi tudi ustrezna izobraževanja in strokovna podpora.

Predviden obseg dela je 15 ur na teden, za delo pa je po opravljenih 15 prostovoljskih uvajalnih urah, predvideno plačilo preko Študentskega servisa.

Za prijavo za delo ali več informacij piši na simona@drogart.org. V prijavi navedi svoje osnovne podatke (ime, priimek, datum rojstva, kraj bivanja, izobrazbo oziroma študij), na kratko opiši svoje morebitne pretekle izkušnje na področju dela z mladimi, z uporabniki drog in svojo motivacijo za prijavo za delo.

Rok za prijavo: 26. 6. 2016

 

[LJUBLJANA] Mladinsko terensko delo na Metelkovi ob petkih popoldan?

V sklopu svojih ljubljanskih aktivnosti izvajamo tudi dnevno terensko delo namenjeno mladim, ki tvegano uporabljajo droge. Vsak petek med 17. in 20. uro na območju Metelkove uredimo DrogArt posvetovalni kotiček z vrečami za sedenje, blazinami, stolčki (naš kotiček prilagajamo vremenskim razmeram), prigrizki, kavo, Cedevito, našimi info materiali. V poletnih mesecih pa izvajamo tudi najrazličnejše aktivnosti, pečemo palačinke, grafitiramo, igramo heki, twister itd. Uporabniki k nam sami prisedejo in nam preko sproščenega pogovora zaupajo tudi svoje težave. Tako jim nudimo možnost kratkih posvetovalnih pogovorov ali samo prostor, kjer se lahko podružijo, okrepčajo, sproščeno pogovorijo ipd. Vedno sta prisotna vsaj dva terenska delavca, ena izmed njih je strokovna delavka. V ekipi nas je več, da se lahko izmenjujemo in se tako ekipa od tedna do tedna razlikuje.

Če si to poletje želiš novih izzivov, razvijati svoje ideje, te zanima delo z mladimi in aktivno preživljanje prostega časa, te vabimo v svojo ekipo. V sklopu dela je obvezna tudi udeležba na intervizijah (na vsake 14 dni), kjer se pogovorimo o dogajanju, razrešujemo nastale dileme glede in načrtujemo delo za naprej.

 

 

Za delo je po opravljenih prostovoljskih uvajalnih urah (tri prostovoljske udeležbe na terenu), predvideno plačilo preko Študentskega servisa.

Za prijavo za delo ali več informacij piši na anja@drogart.org. V prijavi navedi svoje osnovne podatke (ime, priimek, datum rojstva, kraj bivanja, izobrazbo oziroma študij), na kratko opiši svoje morebitne pretekle izkušnje na področju dela z mladimi, z uporabniki drog in svojo motivacijo za prijavo za delo.

Rok za prijavo: 26. 6. 2016