ECO FESTIVAL 2016 SE NEZADRŽNO PRIBLIŽUJE


Največji slovenski techno dogodek bo tudi letos zavzel idilično kraško jaso sredi neokrnjene narave Opatjega sela, iz zvočnikov pa bo na kar treh prizoriščih - dveh nočnih in enem dnevnem - odmevala najsodobnejša elektronika izpod prstov največjih imen techna na svetu.


Organizatorji bodo v naslednjih dneh začeli s pripravami prostora in urejanjem kempa, ki vsako leto gosti dobre glasbe, druženja in zabave željne obiskovalce iz domala vseh evropskih držav.

 

VSTOPNICE PO PREDPRODAJNI CENI SAMO ŠE DO 15. JUNIJA!

Vsi, ki še nimate svoje vstopnice za ECO festival, pohitite, saj bodo po predprodajni ceni na voljo le še nekaj dni, nato se vstopnice občutno podražijo, a še vedno ostajajo daleč pod povprečjem primerljivih festivalov v tujini, kjer dvodnevne vstopnice zlahka presežejo ceno stotih evrov. Več informacij o vstopnicah najdete na facebook strani festivala.

 

HEADLINERJI LETOŠNJEGA ECO FESTIVALA OSVAJAJO EVROPSKE KLUBE IN FESTIVALE PRED NORIM VIKENDOM V OPATJEM SELU

REBEKAH v tednih pred ECO festivalom osvaja največje klube po Nemčiji, Nizozemski, Španiji in Italiji, RØDHÅD je iz turneje po Veliki Britaniji ustavil v Parizu, nato pa še na Malti. Konec tedna ga čaka legendarni Fabrik v Madridu, vikend pa bo zaključil v zloglasnem Bergainu. CHRIS LIEBING je že v konec maja in v začetku junija dvignil tempo in v desetih dneh vrtel na prizoriščih Beograda, Londona, Pariza, Ibize in Bergama, povabili pa so ga tudi na desetletnico ogromnega Movement Festivala v Detroitu.     

 

REZIDENTI ECO FESTIVALA ŽANJEJO USPEHE 

Medtem ko se ljubitelji elektronike že pripravljajo na 3 nore dni festivalskega vzdušja, rezidenti največjega slovenskega techno festivala ne počivajo. Gumja, gonilna slovenskega hardgroova, je v začetku junija v Ambasadi Gavioli gostil enega najbolj prepoznavnih portugalskih imen - Goncalo M, do ECO festivala pa je njegov urnik zapolnjen z nastopi v Trstu (17. 6. v Mandracchiu), Mariboru (24. 6. na dobrodelnem open air dogodku Oddih na soncu) in v Portorožu, kjer se bo 28. 6. zgodil zadnji v seriji izjemno uspešnih "Road To Eco" dogodkov. Tudi Mark Dee je poletje začel v velikem slogu. Ob Developeru, dvojici Exium, VSK-u in Scalameriyi, je prvega junija svojo videnje techna predstavljaj v Veroni, desetega junija ob Mariki Rossi v Depo clubu v Zagrebu, 17. 6. pa se pridružuje Gumji v Trstu. Edina ženska rezidentka, Tea Vuckovic, ena najprepoznavnejših predstavnic techna pri nas, je udarno začrtala poletno sezono. Takoj po nastopu v enem najlepših jadranskih mestec, Zadru, je 9. junija izdala svoj debitantski videospot za komad "Decide domination", ki ga je v samozaložbi izdala na svojem bandcamp profilu in omogočila brezplačen download za vse DJje in oboževalce. Tudi  ona bo nastopila na mariborskem tradicionalnem dobrodelnem rejvu Oddih na soncu 2016, za ECO festival pa pripravlja set s svežo, še neizdanimo produkcijo, ki bo v naslednjih mesecih izdana na nekaterih spoštovanih evropskih založbah. Poletje pa se za njo prav začenja: potrjeni datumi zaenkrat kažejo, da ga bo preživela pretežno za mešalko, začenši z Avstrijo, nato pa open air festivali na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini. V Bosni in Hercegovini pa je za dvig scene v zadnjih letih nedvomno v veliki meri odgovoren tudi mlad Goran Emkic, ki je del domala vsake večje in uspešnejše elektronske zgodbe v domovini. Ob uspešni izdaji na Tauten record pa so dogodki, na katerih vrti ali jih organizira večinoma razprodani, dober glas o njegovih dosežkih pa seže tudi krepko preko meja BiH.

 

Spremljaj dogodek na njihovi spletni strani.