DECONSTRUCT FESTIVAL


Med 25. in 30. aprilom bo Maribor rezoniral ob zvokih (plesne) elektronske glasbe, saj bodo znotraj festivala Deconstruct potekale raznolike aktivnosti, ki se jih bodo - večinoma brezplačno - lahko udeležili vsi zainteresirani.


 Organizatorji bodo v šestih festivalskih dneh odprli vrata vsem, ki bi preko delavnic radi pobližje spoznali kako glasba iz elektronskih naprav nastane, se tudi sami poizkusili pri kreiranju in moduliranju zvokov, izvedeli kako deluje elektronska glasbena scena v Sloveniji in tujini ter se prepustili kulturnim užitkom ob razstavi fotografij ter preplesali osrednji dogodek, ki bo v soboto, 30. aprila z mednarodo zasedbo didžejev in producetov, ki v podzemni techno sceni veljajo za izjemno cenjene in ustvarjalne, na svojem področju pa premikajo meje ustaljenega.

Več o projektu in podrobne informacije o programu festivala najdete na spletni strani www.deconstruct-festival.com.

UNDERGROUND TECHNO EVENT


O FESTIVALU:
//////////////////////////////////////////////////////////
// Deconstruct - Festival umetnosti, kulture in podzemnega tehna je v prvi vrsti namenjen predstavitvi najboljših izvajalcev evropske podzemne techno scene, skozi celotedensko dogajanje pa skrbi še za kvalitetno kulturno in izobraževalno izkušnjo ter vabi vse zainteresirane k skupnemu raziskovanju globin elektronske glasbe z njenim razstavljanjem na majhne koščke skozi festivalsko spremljevalno dogajanje čez teden in njenim ponovnim sestavljanjem na osrednjem sobotnem dogodku, ki bo potekal v v dvorani ŠTUK - prostoru, kjer se da glasbo kar najbolje zaužiti in absorbirat! //

Dogodki, ki bodo tvorili festival, se bodo odvijali na različnih lokacijah po Mariboru. Moči smo, zaradi zagotavljanja čim večje kvalitete, združili s cenjenimi inštitucijami, kot so Narodni dom, MKC Maribor, Švicarsko veleposlaništvo v Sloveniji, Zavod uho;oko:, ŠTUK, Eco festival, radio FM4, REMM in mnogimi drugimi.

Več o projektu in podrobne informacije o programu festivala najdete na spletni strani: http://deconstruct-festival.com/


______________________________________________

SPREMLJEVALNI PROGRAM
//////////////////////////////////////////////////////////
PHOTOGRAPH EXHIBITION: AESTHETIC OF DECONSTRUCTION
RAZSTAVA FOTOGRAFIJ: ESTETIKA DEKONSTRUKCIJE
Vetrinjski dvor / 25. 4. - 30. 4. 2016 / 8.00 - 15.00
Ves čas trajanja festivala bo na razstavišču Vetrinjskega dvora potekala razstava slik "Estetika dekonstrukcije" mednarodne selekcije fotografov, ki so fotografije posneli po inspiraciji koncepta festivala in glasbe nastopajočih na osrednjem dogodku. Razstava bo predstavljala estetiko razpadajočih (industrijskih) objektov. Fotografi bodo v razstavi prikazali elemente postindustrijskih mest in okolice, kot jih vidijo skozi lečo svojih objektivov. Umetniška dela bodo koncept porušenih in razpadajočih, osamelih stavb in njihovega odnosa s sodobno okolico, preslikala na duševnost obiskovalca razstave in s tem prikazala tudi osamljenost in notranji razkoroj posameznika znotraj trenutne, sodobne družbe. Avtorska razstava bo nastala ekskluzivno za festival De:Construct.

INTERACTIVE MUSIC LABORATORY
INTERAKTIVNI GLASBENI LABORATORIJ
Centralna postaja / 25. 4. - 29. 4. 2016 / 16.00 - 19.00
V okviru festivala De:Construct bo vrata v Centralni postaji odprl Interaktivni glasbeni laboratorij, kjer so v glasbeno verigo povezani analogni in digitalni generatorji zvoka in ostala zanimiva glasbena “laboratorijska” produkcijska oprema. Laboratorij bo na voljo zainteresiranim in mimoidočim, obiskovalci pa bodo lahko sami generirali zvoke in tako spoznali proces ustvarjanja in oblikovanja zvoka, ter jih spuščali skozi različne vrste efektov ter tako ustvarjali zanimiv slišni kolaž.
Laboratorij bo ves čas festivala odprt tudi za začasne inštalacije in inkorporacije lastnih glasbenih postavitev - za tiste, ki se z glasbo morda že dlje časa ukvarjajo in želijo preizkusiti kako njihove napravice delujejo v odnosu z drugimi.
Glasbeni laboratorij je namenjen vsem, ki jih zanima glasba in bi radi k njej na raziskovalnem področju tudi kaj prispevali, njegove vsebine pa bodo lahko soustvarjali tudi naključni mimoidoči, ki bi radi kaj več izvedeli o zgradbi glasbe in kaj določen premik gumba, stikala ali kabla pomeni na praktični ravni.

ELECTRONIC MUSIC WORKSHOPS
DELAVNICE ELEKTRONSKE GLASBE
Hostel Pekarna / 25. 4. - 29. 4. 2016 / 18.00 - 20.30
Po uspešni izvedbi in velikem zanimanju za sklop delavnic produkcije elektronske glasbe, ki smo jih izvedli v oktobru in novembru, bomo z izobraževalnim delom nadaljevali in ga nadgrajevali tudi v prihodnje. V okviru festivala De:Construct bodo izkušeni mentorji na delavnicah svoje znanje predajali na udeležence, ki se na vsako delavnico morajo prijaviti preko spletnega obrazca na spletni strani festivala, kjer bodo tudi vsebinsko podrobno opisane. Delavnice bodo pripravljene na različnih težavnostnih nivojih in z različnimi sodobnimi in atraktivnimi tematikami. Med drugim se boste lahko naučili kako začeti ustvarjati lasten komad, se poglobili v funkcije računalniškega programa za vrtenje glasbe in izdelali lasten sintetizator.

MUSIC TALKS
GLASBENI POGOVORI
Različne lokacije / 25. 4. - 29. 4. 2016
Znotraj festivala bodo potekali zanimivi glasbeni pogovori, ki bodo med drugim posegali po tematikah avtorskih pravic, problematikah glasbene industrije, diskusije o opremi, stanju glasbene ponudbe in povpraševanja v Sloveniji in primerjave s tujino. Pogovori bodo potekali na različnih lokacijah po Mariboru, natančno vsebino in čas dogodkov pa najdete na spletni strani festivala.

http://deconstruct-festival.com/
______________________________________________

INFO
//////////////////////////////////////////////////////////
Underground techno event De:Construct - Road to Eco Festival
ŠTUK / 30. 4. 2016 / 22:00 - 07:00
Early Bird: 10 EUR (100 tickets)
Presale / Predprodaja: 12 EUR
At the door / Na prizorišču: 15 EUR

Vse ostale aktivnosti znotraj festivala so brezplačne*!
All other activities inside the festival programme are free of charge*!

Na delavnice je zaradi omejenega števila prijav potrebna prijava preko obrazca na spletni strani.
Due to space limitation, you have to apply through our application form on the website to participate at the workshops.

*Izjema:
Delavnica “Sestavi svoj sintisajzer!”:
Prijavnina: 30 EUR (v ceno je vštet material, sestavljen synthesizer pa po delavnici odnesete domov!)

*Exception:
Workshop “Construct your own synthesizer!”
Participation: 30 EUR (you get all necessary material to build your own synthesizer, which is all yours after the workshop!)

Podrobne informacije glede lokacij festivalskih aktivnosti najdete na spletni strani festivala.
For detailed info about locations of festival activities please visit website of the festival.

Promotorji/Promotors:

Maribor:
▶▶ Matej Buco - 070 / 394 - 398
▶▶ Majkl Mihoci - 070 / 358 - 755

Slovenske gorice:
▶▶ Miša Kramberger - 031 / 230 - 635
▶▶Tobias Somer - 031 / 234 646

Ptuj:
▶▶ Dominik Štajner - 031 / 783 - 778

Koroška:
▶▶ Darko Štrbac - 040 / 222 - 341

Celje:
▶▶ Zala Verdnik - 041 / 505 - 654

Kranj:
▶▶ Nina Gantar - 068 / 655 - 947

Ljubljana:
▶▶ Uroš Bošnjak - 070/375-635
______________________________________________

INFO TOČKA / FESTIVALSKA PISARNA
INFO POINT / FESTIVAL OFFICE
//////////////////////////////////////////////////////////
Open every day / odprto vsak dan: 13.00 - 15.00
Vetrinjski dvor
Vetrinjska ulica 30
Maribor

"Deconstruct / Underground Techno Event" is official launch party of Eco Festival 2016: https://www.facebook.com/events/997754086932604/