Sejem izobraževanja in poklicev Informativa za vse generacije

20. januar 2016|Novice|Aktualno|Obvestila

Že 8. leto zapored bo sejem izobraževanja in poklicev Informativa predstavil pregled več kot 200 izobraževalnih programov za bodoče dijake in študente ter odrasle. Potekala bo 22. in 23. januarja, med 9. in 18. uro na Gospodarskem razstavišču. Več kot 15.000 obiskovalcem, ki vsako leto obišče sejem, bodo predstavljene srednje šole in gimnazije, šolski centri, višje strokovne šole, fakultete in univerze, priložnosti za delo in študij v tujini, potekale bodo interaktivne predstavitve poklicev ter bogat spremljevalni program.


Za mlade

Kot običajno bo Informativa mladim olajšala odločitev, kje naj nadaljujejo izobraževanje, bodisi po zaključeni osnovni, srednji šoli ali fakulteti, saj bo predstavila programe vseh štirih slovenskih univerz in njihovih članic, visoke in višje strokovne šole, srednje šole, gimnazije ter institucije, ki ponujajo informacije, povezane z izobraževanjem, od štipendiranja, bivanja v času študija, dela in študija v tujini …

Novosti letošnjega sejma so:

  • Informativina kuharija – bo prostor, namenjen kuhanju in pripravi prigrizkov, svoje kuharsko znanje pa bodo primerjali učenci natečaja Kuhna pa to, svoje najljubše recepte pa bo predstavil mladi kuharski navdušenec Tin Hadžić Žorž.
  • Računalniška učilnica  – vas bo poučila o Googlovih orodjih (Koledar, Drive, Dokumente, Diapozitive in Preglednice), prave rabe spletnih iskalnikov, MS Wordu in Excelu ter izdelavi videa v MS Videomakerju.
  • Informativin forum – bo poleg predstavitev programov, kulturnih in drugih nastopov tudi gostil predstavitev DRUGAČNI. USPEŠNI. Prisluhnili boste lahko mladim podjetnikom, popotnikom in inovatinim kmetom, ki so usodo vzeli v svoje roke!

Za odrasle

Prvi dan Informative,  22. januarja, bo pod skupnim imenovalcem Povezano znanje potekala že 5. Poslovna Informativa. Ta bo gostila kar 12 predavanj s področja poslovnega in strokovnega izobraževanja. Predavanja konferenčnega dela dogodka se bodo osredotočala na tematike kot so: realizacija idej, vodenje srednjega managementa, učinkovitost spletne strani za povečanje prodaje, uvajanje sprememb v podjetjih, preventiva pred stresom, Lean Six Sigma metodologija stalnega uvajanja sprememb in procesno naravnanega razmišljanja, nagrajevanje v prodaji, učinkovito in uspešno odločanje ter še veliko drugega.

Več informacij o programu 8. Informative je na voljo tukaj. O 5. Poslovni Informativi pa tukaj