Za MLADE


Izobraževanja, delo, prostovoljsvo, delavnice, ...


A veš

 

Konferenca: Prihodnost DELAvcev Evrope

Kakšne so možne prihodnosti dela in delavcev v Evropi? Kako opolnomočiti samozaposlene? Vabljeni na konferenco, kjer poleg identifikacije problemov, bodo izpostavili tudi konkretne rešitve na področju dela in zaposlovanje. Udeležba na konferenci je brezplačna. Obvezna predprijava.

 

Mednarodni muzejski dan 2015

18. maj je mednarodni dan muzejev, ki ga bodo obeležili številni muzeji pri nas in po svetu. Program slovenskih muzejev najdete na spletnih straneh posameznih ustanov.

 

Letni Tabor

Športno društvo Tabor vabi na LETNI TABOR, ki se bo zgodil v soboto 23. 5. 2015, med 10. in 19. uro na igrišču Športnega društva Tabor in v parku Tabor v Ljubljani (ŠD Tabor, Tabor 13, 1000 Ljubljana).

 

 

 

Vabilo na ekskurzijo “Alpe kot inovativna priložnost za mlade”

Ekskurzija bo potekala 22. in 23. 5. 2015. K udeležbi ste vabljeni predvsem mladi, ki vas zanima trajnostna mobilnost, saj je glavni namen ekskurzije ozaveščanje mladih o trajnostnem razvoju in njegovih potencialih. Rok prijave je 14. 5. 2015.

 

ZOTKS: Tabori in poletne šole 2015

Vsako leto Zveza za tehnično kulturo Slovenije organizira raznovrstne mladinske raziskovalne tabore in ustvarjalne poletne šole. Te zanima?

 

Prijave na usposabljanje za moderiranje sovražnih in žaljivih spletnih komentarjev

V sodelovanju s spletnim portalom Slovenske novice so pripravili usposabljanje za prostovoljce, ki bo 6. 6. 2015. Tema usposabljanja bo vezana na moderiranje sovražnih spletnih komentarjev. Rok prijave pa je 18. 5. 2015.

 

Predavanje: Komunikacijska strategija umetniškega dogodka

FORMA MGLC vas vabi na zadnje od štirih predavanj, ki bo to soboto, 16. maja 2015 ob 10. uri. Strokovnjakinja za komuniciranje Jadranka Jezeršek Turnes vam bo predstavila komunikacijsko strategijo umetniškega dogodka.

 

 

Delo

 

Priložnosti v institucijah EU

Karierni centri Univerze v Ljubljani so na spletni strani objavili prijavnice na delovna in pripravniška mesta v organih Evropske unije in z njo povezanih institucijah.

 

Data d.o.o. razpisuje nova delovna mesta: Referent za tujce

Iščete nove izzive? Data d.o.o. razpisuje novo delovno mesto- Referent za tujce m/ž. Rok prijave je 20. 5. 2015!

 

 


Likovni natečaj za osnovnošolce “Adijo pamet!”

DŠMS ob mednarodnem dnevu proti odvisnosti od drog 26. 6. 2015 organizira likovni natečaj za osnovnošolce. Sodelujejo lahko z različnimi likovnimi deli najkasneje do 14. 6. 2015

 

 

 

Mirovni inštitut išče prostovoljce in prostovoljke

Mirovni inštitut vabi v okviru projekta OPENN (Osvojiti politično enakost z novimi imeni) k sodelovanju prostovoljke in prostovoljce, ki imajo znanje in željo za sodelovanje pri dejavnostih informiranja in obveščanja ter raziskovanja ovir in potreb žensk za odločanje za vstop in delovanje v politiki. Rok za prijavo je 24. 5. 2015!

 

Humanitas išče nove prostovoljce

Če vas zanimajo teme globalnega učenja, kot so medkulturnost, človekove pravice in podobne, vas vabijo, da se pridružite ekipi društva Humanitas. Prvo srečanje bo potekalo 18. maja, od 17. ure dalje v prostorih društva Humanitas. Obvezna predprijava.

 

Bled Film Festival vabi prostovoljke in prostovoljce

Med 16. in 20. 6. 2015 se bo na Bledu odvijal Bled Film Festival, katerega namen je med drugim razmislek o pomenu vode in iskanju rešitev za ohranitev vodnih virov. Organizatorji k sodelovanju pri izvedbi festivala vabijo ljudi vseh profilov in znanj. Rok prijave je 25. 5. 2015.

 

Društvo Vez-je išče prostovoljce!

Društvo Vez-je vabi mlade z izkušnjami o popravljanju in pripravi računalniške opreme, da se 18. 5. 2015 ob 19.00 udeležijo delavnice in svoje znanje delijo z drugimi. Rok prijave je 17. 5. 2015.

 

Povabilo za prostovoljce na Mednarodni festival “Igraj se z mano” 2015

Organizatorji Mednarodnega festivala “Igraj se z mano”, vabijo k sodelovanju prostovoljce, da s svojo prisotnostjo prispevajo k bolj strpni in odprti družbi. Prijave do 15. 5. 2015.

 

Društvo za preventivno delo išče nove prostovoljce za izvajanje projekta »Mladinske delavnice«

Društvo za preventivno delo za izvajanje programa v šolskem letu 2015/16 iščejo študente, ki jih veseli delo z mladimi in ki bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljnemu delu. Informativno srečanje, na katerem bo možno dobiti dodatne informacije o programu in načinu dela, bo potekalo v sredo, 27. 5. 2015 ob 14.00 v prostorih Društva za preventivno delo na Tržaški 2 v Ljubljani.

 

 


S študenti v hribe … na Golico

Mladinska komisija PZS v nedeljo, 17. 5.2015, ob 7.30 organizira izlet na Golico. Izlet je namenjen študentom, ki bi želeli odložiti knjige in se malce razgibati. Rok prijave je 15. 5. do 12.00.

 

 

 

Ustvarjalni ponedeljki: Dekoracija blaga

Na delavnici se boste s pomočjo ˝block printing˝ tehnike seznanili z zanimivim in netipičnim načinom dekoracije tekstila. Delavnica bo potekala 18. 5. 2015 ob 17. uri v Škucu, Stari trg 21. Prijave zbirajo do 17. 5.!

 

Dobrodelni sejem in koncert črnuških Mladih zmajev ob peti obletnici delovanja

ČMC Črnuče ob 5. obletnici delovanja organizira dobrodelni sejem, ki bo potekal 15. 5. 2015 med 14.00 in 18.00. Predmete bo moč kupiti po simboličnih cenah, izkupiček pa bo namenjen družinam v stiski. Ob 20.00 sledi večerni koncert.

 

Okrogla miza: Kdo se boji gledališča

Na okrogli mizi z naslovom “Kdo se boji gledališča”, ki bo 19. 5. 2015 ob 18.00, bodo pri razpravi o današnji družbeni vlogi gledališča sodelovali številni gostje. Prijave na dogodek so že odprte.

 

Izbira (ne)izbire – Intenzivna delavnica po metodi gledališča zatiranih

Skupina Vse ali nič vabi na intenzivno vikend delavnico, kjer boste na vse ali nič in po metodi gledališča zatiranih obravnavali tematiko potrošništva, kapitalizma, izbire in (ne)svobode. Delavnica bo potekala v petek 15. 5. in v soboto 16. 5. 2015. Potrebne pa so pred prijave.

 

Škratmobilov piknik

Piknik je namenjen vsem, ki bi radi pomagali pri izvedbi projekta Škratmobil v obliki donacij starega mobilnega kamping pohištva. Potekal bo 15. 5. ob 17.30 v klubu SOT 24,5, na Metelkovi.

 

Vegafest 2015

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice vabi na festival veganstva v Sloveniji – Vegafest, ki bo potekal v soboto, 23. maja 2015, od 10. ure dalje v Mostecu (Matjanova pot 23, Ljubljana).

 

Zaženi svoje socialno gibanje in spremeni svet

15. 5. 2015 ob 17.00 bo potekal Start:up Ljubljana post PODIM dogodek. Gosta na dogodku bosta predstavila dileme s katerimi se srečujejo družbena gibanja pri prehodu v socialno podjetništvo. Prijave že potekajo!

 

IZMENJEVALNICA #23

Razvedri omaro in nekomu dan! V petek, 15. maja od 15. do 18. ure bo na Rdečem križu Ljubljana potekala že 23. Izmenjevalnica – dogodek menjave, na katerem lahko hrano, izdelke za osebno higieno, čistila in nove šolske potrebščine zamenjate za rabljena in vintage oblačila in predmete.

 

6. sejem akademske knjige Liber.ac: Zvok knjige, zven življenja

Sejem akademske knjige Liber.ac bo potekal med 19. in 21. 5. 2015. Z njim se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče za širšo javnost, študente in dijake.

 

Kako prodajati izdelke z visoko družbeno dodano vrednostjo – socialni marketing

Podjetniški večer je namenjen posameznikom, ki jih zanima področje socialnega marketinga in trženje izdelkov. Prijave so že odprte!