e-NAMIG

30. april 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

izobraževanja, delo, prireditve...


 

 

Uvodno usposabljanje za nove trenerje globalnega učenja

Te zanimajo teme globalnega učenja, kot so medkulturni dialog, človekove pravice, trajnostni razvoj. pravična trgovina in podobne? Na voljo je brezplačno usposabljanje za trenerje globalnega učenja. Rok prijave je 8. 5. 2015.

 

Študijska praksa na področju kmetijstva in sorodnih ved

Inštitut za izvirno kmetijstvo (IZARA) vabi študente Biotehniške fakultete k opravljanju študijske prakse na področju kmetijstva in sorodnih ved.

 

 

Delo


Data d.o.o. razpisuje nova delovna mesta

Data d.o.o. razpisuje nova delovna mesta za področja tržnik, računovodja in referent plač.

 

Prosta delovna mesta

Na spletni strani Kariernih centrov UL je objavljenih več prostih delovnih mest in pripravništev.

 

 

 

Natečaj: Youth Democracy Award 2015

Natečaj je namenjen mladim med 14 in 27 letom, ki pripravljajo projekt, ki na poseben in izjemen način zagovarja demokratičnost in demokratizacijo v Evropi. Rok za prijavo je 15. 5. 2015.

 

Travel writing scholarship 2015

World Nomads vabi študente in avtorje k oddaji potopisnih zgodb za “Travel writing scholarship 2015″! Trije najboljši avtorji bodo zadeli 10-dnevno štipendirano potovanje po ZDA. Prav tako se bodo udeležili 3-dnevnega potovalno-pisnega izobraževanja v San Franciscu. Rok za prijavo je 27. 5. 2015!

 

Radio Študent razpisuje natečaj za Klubski maraton 2015

Radio Študent razpisuje natečaj, na katerega vabi k prijavi vse mlade, še neuveljavljene in ustvarjalne glasbenike ter skupine. Poleg turneje bosta izbranim klubskim maratoncem omogočena izvedba radijskega koncerta v živo in studijsko snemanje skladb, Rok prijave je 20. 5. 2015.

 

 


Parada ponosa 2015 in program delavnic

Parada ponosa se letos začenja že takoj po praznikih, in sicer z delavnicami. Vsebinsko se bo na delavnicah krmarilo med področji videa, fotografije, street arta, spolnosti, identitet in spolne usmerjenosti. Na delavnice se je potrebno prijaviti.

 

Posvet o centralizaciji/decentralizaciji kulturne politike

Posvet o centralizaciji/decentralizaciji kulturne politike bo potekal v sredo, 13. 5. 2015, ob 17.00 v Kinu Šiška.

 

Okrogla miza o statusu študenta s posebnimi potrebami

Na Filozofski fakulteti, bo 5. 5. 2015 ob 18.00 potekala okrogla miza, na kateri bosta predstavljena Pravilnik o statusu študenta s posebnimi potrebami in postopek pridobitve statusa študenta s posebnimi potrebami.

 

Vabilo na 1. javno delavnico 31. grafičnega bienala

Ustvarjalec Asad Raza vabi študente, stare od 17 do 24 let, da se udeležijo vrste delavnic, ki bodo potekale maja in avgusta 2015 in so zasnovane kot uvodne faze priprav na 31. grafični bienale. Prva delavnica bo 11. 5. 2015, na njo pa se je potrebno prijaviti.

 

Delavnica Avatarke – virtualni in realni prostori

Iniciativa ČIPke v sodelovanju z RogLabom pripravlja delavnico, ki bo potekala v mesecu juniju in juliju. Delavnica je brezplačna, namenjena je ženskim udeleženkam in bo potekala v angleškem jeziku. Obvezna je predhodna prijava.

 

1. maj – praznik dela?

Na Sindikatu Mladi plus pripravljajo dogodek za praznik dela, na katerega vabijo mlade, da se jim pridružijo. 30. 4. 2015 se bodo ob 19.30 odpravili na Rožnik, kjer bodo prižgali kres in opozorili na pomen delavskih pravic in vrednot najšibkejših.

 

e-Simbioz@ v mesec maj vstopa z 11 različnimi delavnicami

e-Simbioz@ bo v mesec maj vstopila z 11 različnimi delavnicami, prav tako pa so za vas pripravili še nekaj sprememb. Koledar mesečnih delavnic je že na voljo, odprte pa so tudi prijave.

 

Gremo na svoje!, posvet o stanovanjski problematiki

Mladinski svet Slovenije vabi na posvet o stanovanjski problematiki, ki bo v torek, 5. 5. 2015, ob 14.00. Posvet je namenjen vsem mladim, ki jih tematika zanima ali pa se tudi sami soočajo z iskanjem primernega stanovanja. Rok prijave je 30. 4. 2015.

 

 

 

e-NAMIG > za mlade, 29. 4. 2015, št. M 17/15

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica FužineDIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

 

L’MIT podpirata MOL—Urad za mladino in Urad RS za mladino.

 

V kolikor ne želite prejemati naše e-pošte nam to sporočite na info.skuc@lmit.org.