DrogArt na Marihuana maršu

24. april 2015|Novice|Aktualno|Obvestila

V sredo 22.4. je na kongresnem trgu potekal Marihuana marš. Tudi DrogArt je imel svojo stojnico s zanimivimi nasveti zmanjševanja škode, te zanima kako smo se imeli?


Sončna sreda je bila popolna za že 11. tradicionalni Marihuana marš.  Zelenice na Kongresnem trgu so do zadnjega napolnili udeleženci,  ki so se pozibavali v ritmih reggea,  kjer je bilo v zraku prisoten vonj po omamni zeleni rastlini ter je odmevalo geslo Legalize it!.  Kot pravijo na Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani je čas za spremembe, zato je tokratni marš odzvanjal pod geslom Prohibicija slepi in kjer je zbrana množica protestirala za liberalizacijo politik na področju prepovedanih drog in ukinitev prohibicije konoplje. Na maršu prav tako ni manjkalo nekaterih vidnejših politikov, ki so le dan pred maršom napovedali začetek zakonskemu urejanju statusa konoplje. Na DrogArtu upamo, da se bodo spremembe politike osredotočale tudi na pomemben vidik zmanjševanja škodljivih posledic uporabe drog.

Na osrednjem delu trgu so se na stojnicah  predstavile nekatere nevladne organizacije, ki so aktivne na področju izobraževanja, informiranja ter zmanjševanja škodljivih posledic uporabe drog. Seveda med njimi ni manjkal DrogArt, ki je poskrbel, da je vsak obiskovalec odšel z manjšim darilcem ter harm reduction nasvetom, kako zmanjšati škodljive posledice uživanja marihuane.

Za kulturno obarvano noto so na prizorišču poskrbeli Stand up KUD Kiks, DJ Ziggi MAstah, Freedom Fighters, Prismojeni profesorji bluesa ter drugi umetniški gosti.