Za MLADE


A veš, izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve..


A veš

Cluj-Napoca: Evropska prestolnica mladih 2015
Letošnja Evropska prestolnica mladih je romunsko mesto Cluj-Napoca. Preberite več o njenih aktivnostih v letu 2015.

ESN anketa
Študenti, ki ste bili na Erasmus študijski izmenjavi ali praksi v tujini, do 15. januarja lahko izpolnite ESN anketo in s svojimi izkušnjami pomagate prihodnjim Erasmus generacijam. Z izpolnitvijo ankete boste pomagali tudi UNICEF projektu “Šole za Afriko”!

Mladinska vstopna točka je zaživela!
Mladinska kartica je končno zaživela v prenovljeni obliki, tako na spletu kot tudi v žepu novih imetnikov. Platforma domuje na naslovu www.mladinskakartica.si, kjer so informacijske vsebine dostopne prav vsem, dostop do MVT sistema nagrajevanja pa je omogočen le imetnikom kartice.


Izobraževanje

Razpis Banke Sparkasse Best of South-East za štipendije in prakse v mednarodnem okolju
Banka Sparkasse želi nadarjenim študentom omogočiti šolanje in prakso v mednarodnem okolju. Rok za oddajo prijav na študentski razpis je 6. marec 2015.

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2015
Javni sklad je objavil javni razpis štipendij za šolnino in življenjske stroške za študij v tujini. Rok prijave je do vključno 15. 4. 2015.

Razpis študentskih izmenjav MAUI
Univerza v Ljubljani kot partnerica v Utrechtski mreži univerz omogoča svojim študentom študijske izmenjave na institucijah združenja MAUI za obdobje enega leta do dveh semestrov. Rok prijave je 5. 2. 2015!

 

Razpis za izmenjave z univerzami združenja AEN v Avstraliji
Univerza v Ljubljani kot partnerica v Utrechtski mreži univerz omogoča svojim študentom študijske izmenjave na sedmih institucijah v Avstraliji za obdobje enega leta do dveh semestrov. Rok prijave je 5. 2. 2015!


Delo

VIDEO: Zaposlitveni potencial mladih – ključne kompetence za vseživljenjsko učenje
V okviru informacijske točke Europe Direct Koper – Capodistria je PiNA pripravila video animacijo, ki prikazuje možnosti krepitve zaposlitvenega potenaciala mladih preko spodbujanja vseživljenjskega učenja in razvijanja ključnih kompetenc.

Pripravništva in zaposlitve v EU
Na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani je objavljenih več razpisov za pripravništva in prakse v EU. Preverite!


Natečaji

St. Gallen Wings of Excellence Award
Sodelujte v tekmovanju za St. Gallen Wings of Excellence Award in v obliki eseja, videa ali multimedijske predstavitve delite svoje mnenje o perečih družbenih vprašanjih. Rok prijave je 1. 2. 2015.

Najava razpisa ob dnevu ZN za diplomska, magistrska in doktorska dela

Društvo za Združene narode za Slovenijo bo tudi v letu 2015 razpisalo nagradni razpis za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov. Razpis bo februarja 2015 objavljen na spletni strani Društva za ZN za Slovenijo.


Prostovoljstvo

Postani del ekipe Izberi sam
DrogArt vabi nove prostovoljce, da se pridružijo ekipi Izberi sam. Minimalna starost je 16 let. Usposabljanje bo potekalo 24. 1. 2015, prijavite pa se lahko do 20. 1. 2015.

Potina informativna srečanja
MIC organizira informativna srečanja za udeležbo pri programu POTA, preko katerega se lahko udeležite mednarodnih prostovoljnih projektov. Srečanja bodo potekala v Ljubljani, Mariboru in Kopru.


Prireditve

Januarska Izmenjevalnica
V januarju bo Izmenjevalnica potekala v petek, 16. 1. 2015, tako kot vedno od 15. do 18. ure.

Alternativa: socialna podjetja
Gibanje za dostojno delo in socialno družbo obvešča, da bodo potekale tokratne “Alternative” v četrtek, 22. 1. 2015, ob 18. uri v stavbi sindikatov.

Mednarodna delavnica Design (dis)ability
RogLab vabi k udeležbi na mednarodni delavnici DESIGN (DIS)ABILITY, ki se bo osredotočala na modno oblikovanje, gibalno oviranost in asistenčno tehnologijo. Odvijala se bo v Ljubljani od 30. 3. do 3. 4. 2015, prijave pa zbirajo do 9. 2. 2015.

 

 

Povezane vsebine

Novice - Za MLADE

11.12.2014A veš, izobraževanje, natečaji, delo, prireditve, prostovoljstvo..

Novice - Za MLADE

15.1.2015A veš, izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve..