EURODESK novice za mlade


A veš, izobraževanje, natečaji, delo, prostovoljstvo, prireditve..


A VEŠ

Program šolnin GoEuro
Pod naslovom “Closer Euroe”, naj zainteresirani študenti oddajo svojo vizijo o bolj povezani Evropi, pa naj bo to v smislu prevoza, kulture, komunikacij ali drugih tem. Zmagovalni študenti bodo imeli priložnosti opravljati plačano pripravništvo, ki bo trajalo od enega do treh mesecev v pisarni GoEuro v Berlinu, ki mora biti opravljeni v letu 2015. Zmagovalci bodo prejeli tudi šolnino v vrednosti 2000 evrov. Rok prijave do 15. 12. 2014!

 

IZOBRAŽEVANJE

danceWEB – Evropski program za sodobni ples

Program ponuja približno 65 mladim profesionalnim plesalcem, starim med 22 in 30 let, možnost sodelovati na intenzivnem mednarodnem programu plesnega usposabljanja, ki poteka pet tednov (od 15. julija do 19. avgusta 2015) na Dunaju v okviru festivala ImPulsTanz. Rok prijave je 12. 12. 2014!

Usposabljanje za blogerje: Kako prepoznati in se izogniti sovražnemu govoru
Vabljeni na usposabljanje za blogerje, ki bo potekalo 16. 12. 2014 ob 9. uri v City hotelu v Ljubljani. Prijave so obvezne.
 

DELO

Predavanje: Velike pasti honorarnih oblik dela
Te zanima katere oblike dela lahko opravljaš v svoji dejavnosti ( tipi zaposlitve – avtorska pogodba, podjemna pogodba, osebno dopolnilno delo, s.p,…) ter katere so prednosti in nevarnosti posameznih oblik? Odgovore na ta vprašanja izveš na predavanju, ki bo potekalo 10. 12. ob 18. uri na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije. Prijave sprejemajo do dneva pred predavanjem.
 

NATEČAJI

Glasuj za nagrado European Border Breakers in osvoji brezplačno potovanje
Znani so zmagovalci nagrade European Border Breakers, vplivaš pa lahko, kdo bo zmagovalec občinstva! Glasuješ lahko do 19. decembra in se poteguješ za udeležbo na festival Eurosonic Noorderslag.

 

PROSTOVOLJSTVO

Voluntariat partnerji iz Švice objavljajo prosta mesta na 5 projektih
Voluntariat partnerji iz Švice objavljajo prosta mesta na 5 projektih. Kandidati morajo biti na voljo med marcem 2015 in marcem 2016. Rok prijave je 20.12. 2014.

Anketa o EVS

V zavodu MOBIN so pripravili anketo o prepoznavnosti in mnenju mladih glede EVS mobilnosti, zato prosijo, če si vzameš 3 minute in odgovoriš na nekaj preprostih vprašanj.

 

PRIREDITVE

Seminar: Socialno podjetništvo v Sloveniji

Vabljeni na seminar Socialno podjetništvo v Sloveniji, ki ga organizira Središče za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani. Seminar bo potekal v četrtek, 11. decembra 2014, med 10.00 in 12.00 uro na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (predavalnica 8).Đ

Delavnica: Kako prijeti WordPress za roge?
Lezbično-feministična univerza in ŠKUC – Kulturni center Q vabita v soboto, 13. decembra 2014, ob 14.00 uri v klub Tiffany na predavanje in delavnico “Kako prijeti WordPress za roge?”. Prednost pri prijavah imajo ženske, lezbijke in trans osebe.

Mednarodni mladinski forum v Tokiu na Japonskem
Mednarodni razvojni forum 2015 bo potekal v Tokiu na Japonskem, od 1. do 8. marca 2015. Na dogodek se lahko prijavijo mladi, stari od 18 do 28 let iz vsega sveta. Vsi stroški sodelovanja na dogodku so pokriti. Prijavite se lahko do 9. 12.

 

 

 

Povezane vsebine

Novice - EURODESK novice za mlade

4.12.2014Novice, aktualni razpisi, natečaji..

Novice - EURODESK novice za mlade

20.1.2015Novice, aktualni razpisi in natečaji, viri..