Elektronske iskrice Erasmus+ Mladi v akciji 28/5/2014

28. maj 2014|Novice|Info točka

Mednarodna usposabljanja, seminarji in delavnice za mlade.


In kaj imamo mladi tokrat v akciji?

 

RAZPISI IN USPOSABLJANJA

"KORAK V PROGRAM", SEMINAR ZA POTENCIALNE PRIJAVITELJE V PROGRAM ERASMUS+: MLADI V AKCIJI, 11.-13, JUNIJ 2014, TERME DOBRNA
MEDNARODNO USPOSABLJANJE "BITRIMULTI", 24.-28. SEPTEMBER 2014, FRANCIJA
MEDNARODNO USPOSABLJANJE "TICTAC", 2.-8. OKTOBER 2014, NORVEŠKA
MEDNARODNO USPOSABLJANJE "SOHO", 6.-10. OKTOBER 2014, ŠPANIJA
DELAVNICE ZA IZPOLNJEVANJE VLOG ZA PRIDOBITEV EVS AKREDITACIJE V OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+, ČETRTEK, 19. JUNIJ 2014, LJUBLJANA

 

 

 

USPOSABLJANJA IN RAZPISI

Korak v program, seminar za potencialne prijavitelje v program Erasmus+: Mladi v akciji 11. junij - 13. junij 2014, Terme Dobrna

V letošnjem letu je EU program na področju mladine Mladi v akciji zamenjal nov program Erasmus+: Mladi v akciji. Na seminarju Korak v program bodo predstavljeni koncepti in cilji novega programa ter možne projektne aktivnosti, katerih poznavanje je ključno za pripravo kvalitetnih projektov na področju mladinskega dela.

Rok za prijavo je 4. junij 2014!

Razpis

Prijavnica

 

 

Mednarodno usposabljanje BiTriMulti, 24.-28. september 2014, Francija

Mednarodno usposabljanje BiTriMulti je namenjeno mladinskim delavcem, ki neposredno delajo z mladimi ter načrtujejo izvedbo prve mednarodne mladinske izmenjave v okviru programa Erasumus+ Mladi v akciji.

Namen BiTriMulti usposabljanja je ponuditi mladinskim delavcem mednarodno učno izkušnjo in omogočiti razvoj njihovih kompetenc za izvedbo kvalitetne mladinske izmenjave. Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Initiates file downloadSplošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 15. junij 2014!

Razpis in prijavni postopek

 

 

Mednarodno usposabljanje TIC TAC, 2.-8. oktober 2014, Norveška

Mednarodno usposabljanje za mladinske delavce in vodje, ki želijo v okviru svoje organizacije, s pomočjo mednarodnega sodelovanja, izboljšati strategije lokalnega razvoja. Osrednji namen usposabljanja je izpopolnitev kompetenc udeležencev za izvajanje kvalitetnih projektov v okviru novega programa Erasmus+ Mladi v akciji.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 15. junij 2014!

Razpis in prijavni postopek

 

 

Mednarodno usposabljanje SOHO, 6. -10. oktober 2014, Španija

Usposabljanje SOHO je namenjeno izboljšanju kvalitete projektov EVS z razvojem kompetenc vseh, ki so neposredno vključeni v podporni sistem prostovoljca EVS. Udeležencem bodo predstavljene tudi možnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ Mladi v akciji.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Potne stroške izbranim udeležencem krije MOVIT, nacionalna agencija programa Mladi v akciji, in sicer v višini 90 % dejanskih stroškov, v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na usposabljanjih.

Rok za prijavo je 15. junij 2014!

Razpis in prijavni postopek

 

 

Delavnice za izpolnjevanje vloge za pridobitev EVS akreditacije v okviru programa Erasmus+

Nacionalna agencija programa Erasmus+, področje Mladina pripravlja delavnice za pomoč pri izpolnjevanju vloge za pridobitev akreditacije, s katerim pridobi organizacija možnost sodelovanja v projektih Evropske prostovoljne službe (EVS) v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji. Namen delavnic je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznajo aktivnost EVS, se kvalitetno pripravijo na izpolnjevanje vloge za pridobitev akreditacije ter posledično spodbuditi višjo kakovost EVS projektov, tako pošiljajočih kot gostiteljskih.

Delavnice bodo potekale v prostorih Nacionalne agencije programa Erasmus+, poglavje Mladina na Dunajski 22 v Ljubljani (v poslovni stavbi Slovenijalesa, 10. nadstropje), in sicer v četrtek, 19. junija 2014, od 15:00 do predvidoma 17:00.

Udeležba je močno priporočena vsem organizacijam, ki želijo pridobiti ali podaljšati akreditacijo, ter organizacijam, ki so v procesu pridobivanja EVS akreditacije, pa so bile pozvane k dopolnitvam predložene vloge.

Kot delovno gradivo naj udeleženci s seboj prinesejo kratke osnutke za EVS projekte, ki jih načrtujejo.

Prosimo vas, da svojo udeležbo do srede, 18. junija sporočite na elektronski naslov info@mva.si.

 


 

Povezane vsebine

Novice - Erasmus+ MLADI V AKCIJI

26.8.2014NOVICE IN DELAVNICE KDAJ BO NA VOLJO YOUTHPASS V NOVEM PROGRAMU? PRIROČNIK CHERRY ON THE CAKE ALI KAKO KAKOVOSTNO NAČRTOVATI MLADINSKO...