SELENA SAVIĆ: 'Nakonektan ali ne' / interaktivna instalacija

3. februar 2014|Novice|Info točka

Otvoritev bo v četrtek, 6. 2. 2014 ob 19. uri v Klubu K4, Kersnikova 4, Ljubljana.


Vsem je znano, da so naši pogovori po telefonu pravzaprav ’pogovori’ našega telefona z bližnjim mobilnim stolpom, preko katerega potuje signal po mobilnem omrežju do drugega telefona. Ste se kdaj vprašali, kako so ti valovi videti v resničnem življenju? Kako bi jih lahko ujeli in raziskali?

Medtem ko so naša telesa (še) neobčutljiva na brezžična omrežja, je Selena Savić zgradila sistem za doživljanje telesnosti brezžične komunikacije v realnem času. Instalacija ’CONNECT OR NOT’ povezuje vaš telefon s sistemom interaktivnih luči in tako omogoča, da sodelujete v igri med mobilnimi podatki, SMS-i, brezžičnimi signali in fizičnim prostorom okoli nas.
Selena Savić je arhitektka, umetnica in raziskovalka, ki se ukvarja s prostorskimi kvalitetami brezžične komunikacije. Trenutno pripravlja doktorsko disertacijo z delovnim naslovom ’Cesarjeva nova arhitektura’ (Emperor’s New Architecture) na Zveznem tehničnem inštitutu v Lausanni v Švici (the Federal Technical Institute – EPFL) in kot štipendistka portugalske nacionalne agencije za znanost, raziskovanje in tehnologijo (The Foundation for Science and Technology – FCT) na Inštitutu za napredno tehnologijo v Lizboni na Portugalskem (Instituto Superior técnico – IST).

 

Več: http://emperors.kucjica.org

 

Izvedbo projekta so omogočili Ministrstvo za kulturo RS, MOL in ŠOU v Ljubljani.

 

Vir: Multimedijski center in Klub K4