Paradni teden 2013

5. junij 2013|Novice|Seks

Program letošnjega Paradnega tedna, ki bo trajal od 8. 6. do 15. 6. 2013.


V soboto, 8. 6. 2013, se začenja Paradni teden 2013, ki ponuja raznolike družbenokritične, kulturne, izobraževalne in zabavne dogodke in poteka pod sloganom »Svoboda in solidarnost sta istospolni par«. Pisana paleta aktivnosti se bo v soboto, 15. 6., zlila v paradno povorko, ki bo ob 13. uri iz Metelkova mesto (včasih del kompleksa vojašnice) krenila po ljubljanskih ulicah do Kongresnega trga (včasih Trg osvoboditve).

Izpostavljamo le nekaj dogodkov, ki se bodo odvijali v Paradnem tednu 2013:

Sobota, 8. 6. 2013, od 13. do 16. Ure, Hostel Celica – Dan družin v cvetličnem vrtu

Skupaj s Cvetličnicami Evo, Ido in Urško bomo slikali na glinene cvetlične lončke, v katere bomo posadili čisto prave cvetlice. Oblikovali bomo prikupne možiclje iz prsti, ki jim bomo namesto las posadili travo. Barvali bomo kamne in kamenčke, ki so jih zgladile reke, potoki, morja in jezera ter jih na ogled postavili vpisane steklene kozarce. Medtem ko bodo odrasli srkali kavo, se bomo igrali in poslušali pravljice v igralnem kotičku.

Več na >>>

Torek, 11. 6. 2013, ob 20.30, Društvo informacijski center Legebitra – Literarni večer s Kevinom Sessumsom

Ameriški pisatelj in novinar, urednik in igralec Kevin Sessums (1956) je svoj literarni preboj naredil s prvencem Mississippi Sissy (2007), v katerem opisuje odraščanje mladega geja na konservativnem ameriškem jugu, v Forestu, v Missisipiju. Za knjigo je leta 2007 prejel literarno nagrado Lambda za najboljši moške memoar, avtobiografsko zgodbo pa je kasneje izdal tudi v obliki zvočne knjige. Tik pred izidom je še nadaljevanje zgodbe z naslovom I left it on the mountain. Med drugim je bil Sessums (so)urednik revij Interview, Vaniy Fair, Allure in Parade, njegovetekste pa so objavljali tudi v revijah Travel+Leisure, Elle, Out, Marie Claire in Playboy.

Več na >>>

Četrtek, 13.6. 2013, 21.00, Klub Tiffany – Free&cool Kavarniški večer Vol. 5 - Special Edition

Projekt Kavarniški večeri je nastal z navdihom akustične glasbe izpod glasilk mladih ustvarjalcev in ustvarjalk. In želje po ustvarjanju novega prsotora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalcem in ustvarjalkam oder, na katerem bodo lahko zablesteli s svojim talentom in hkrati gledalcem in gledalkam ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Enkrat na mesec se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju glasbenemu in drugemu programu, ki ga za obiskovalce in obiskovalke pripravljajo mladi.

Več na >>>

Celotni program Paradnega tedna 2013 >>>

Vabljeni in vabljene!