Lost Tapes & Gumitwist, Festival Tresk & K4 predstavlja: LEGOWELT, DJ SOTOFETT in NIPLODOK

12. marec 2013|Novice|Parti novice

Petek I 15.03.2013 I 23h I Klub K4 I Eden najbolj spoštovanih producentov sodobne plesne elektronike, Nizozemec Danny Wolfers alias LEGOWELT, je v zadnjih dveh desetletjih preplavil klubsko sceno z nebrojem psevdonimov (ki so obenem zelo zabavni – go check) in rafalom neposrednega mašinskega funka.


Njegov rezime pokriva založbe, kot so legendarni Bunker, neustavljiv Creme Organization, Clone in celo eterični Entr’acte, še posebej pa se je pozornost svetovne javnosti v zadnjem času obrnilo nanj zaradi tesnega sodelovanja z eno najbolj samosvojih založb v elektroniki dandanes – L.I.E.S. Kot je slovenskemu občinstvu nedvomno znano tudi po njegovem živem nastopu v Ljubljani pred leti, srčika njegove obsežne diskografije še zmeraj ostaja brezkompromisna klasična čikaško-detroitska os (tako v zvoku kot slogu), zrnati analogni techno v ozadju pa je očitno poklon someščanom Unit Moebius iz Haaga. Danny Wolfers v svoji glasbi z edinstveno vnemo raziskuje zares širok spekter elektronike in tako iz leta v leto raste v enega največjih glasbenikov, kar jih poznamo. Iz zavidljivega arzenala analognih sintetizatorjev in ritem mašin mu na presunljiv način zmeraj znova uspe destilirati hrustljave in globoke house groove, zvočno sliko pa zmeraj začini z enimi najlepših melodičnih ozadij v plesni elektroniki.

In ko smo že pri strojni opremi – na večeru se bo Nizozemcu na velikem flooru pridružil tudi udarni domači trio NIPLODOK, ki bo z bogatim naborom zares legendarne analogne opreme v živem, improviziranem nastopu zaigral v živo! Trio deluje kot klasična koncertna zasedba, ki s strojnimi instrumenti v tradiciji jazzovskega jam sessiona samosvoje spaja melodično detroitsko estetiko in surov, ritmičen minimalizem acid house tradicije iz Chicaga; pripravite se torej na neponovljiv prikaz zazankanih izročil ameriške in nemške elektronske glasbe skozi jezik sekvenčnikov, ritem mašin in sintetizatorjev zvoka!

Na malem flooru pa bo svojo artilerijo obskurnih vinilov predstavil skrivnostni Norvežan DJ SOTOFETT, eden ustanoviteljev in vodja ene najbolj nevsakdanjih, pa tudi najbolj razburljivih DIY založb na svetu – Sex Tags Mania. Za založbo v plesni elektroniki se številni odvodi založbe ponašajo z nepredstavljivo raznoliko ponudbo, saj je v njihovem katalogu moč najti tako narkotičen afrobeat, psihedelične lo-fi rock eksperimente, instrumentalni hip-hop iz 90-ih, minimalističen techno, mutantno panonsko elektroniko, gotski sint pop in analogni deep house. Brata, ki založbo vodita, sta v house glasbo vstopila zahvaljujoč graffiti sceni v 80-ih, mixtapeom, fanzinom in radijskim oddajam, v tem času pa razvila samosvojo tag-estetiko, ki predstavlja enega najbolj ustvarjalnih ter uspešnih underground modelov distribucije. S strogo vinilnimi izdajami DJ Sotofett poudarja vpliv potrošniške kulture na poslušanje glasbe – in tako opozarja na krhkost obstoja glasbe na internetu. V sklopu klubskega dela Festivala Tresk bo skozi pogovor najprej predstavil delo, ki se suče okoli DIY metod Sex Tags miselnosti, kasneje pa bo na malem flooru Kluba K4 odvrtel epski 4-urni set, v katerem bo prečesal techno, house, breakbeat in jungle!

Vabljeni torej na zvočno odisejo s Klubom K4 in Festivalom Tresk!


Lost Tapes:
LEGOWELT (Clone, Bunker, L.I.E.S.)
NIPLODOK (Kvalitat, Gumitwist)
Lavka (Lost Tapes)

Gumitwist:
DJ SOTOFETT (Sex Tags Mania)
Vuka (Gumitwist)

VJ:
Rex (Zek Crew)


Vstop:
Do 24h: 7 €
Po 24h: 10 €