Vabilo na predavanje o zeliščih, začimbnicah in dišavnicah

12. februar 2013|Novice

Preden se začnejo spomladanski prehladi in se prebudijo prve zdravilne rastline, pridi na naslednje DrogArtovo sredino predavanje.


Od izkušene zeliščarke Metke Maček bomo izvedeli kje, kdaj in kako nabrati zdravilne rastline in kaj z njimi storiti, preden jih uporabimo v obliki zeliščnega poparka ali kako drugače. Dotaknili se bomo tudi začimbnic in dišavnic, njihove uporabne vrednosti in domače vzgoje v lončkih na domačem balkonu, kuhinjski polici, strehi ali atriju.

Metka Maček je zeliščarka, ki premore veliko farmakopejskega znanja o rastlinah in ohranja tradicijo nekoč zelo razvitega zeliščarstva na Slovenskem. Svoje znanje predaja mladim in starejšim, tako na svoji domačiji kot tudi v urbanem okolju s pomočjo predavanj in delavnic. Biološko-eko pridelava in predelava zdravilnih rastlin in zelišč, ohranitev naravne in kulturne dediščine so osnovna vodila njenega delovanja.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v sredo, 27. 2. 2013 ob 18.00 v klubu Tiffany (AKC Metelkova mesto).

Zaradi lažje organizacije predavanja so obvezne predhodne prijave na simona@drogart.org, 01 439 72 70 ali osebno v DrogArt info točki (Prečna ulica 6, Ljubljana).

Poleg uporabnih informacij bo predavateljica pripravila tudi toplo presenečenje. ;)

Se vidimo!