Ema

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtov­a terenska delavka?

"Na začetku sem si želela sodelovati z DrogArtom, ker sem si želela delat z mladimi v nekem bolj sproščenem okolju, kjer sama izbiram kdaj in kje bi se rada udeležila dogodkov. Zanimalo me je tudi izobraževanje in učenje glede zmanjševanja škode, še posebej na področju drog. Trenutno se je moja motivacija malo spremenila, ker na DrogArtu zdaj delam drugačne stvari in si želim izboljšati kompetence na področju psihološkega dela pa tudi nekako sem že "domača" tukaj :)."

 

Kako bi na kratko opisala svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Moja izkušnja pri delu z DrogArtom je večinoma zelo pozitivna, ker me po eni strani sili izven moje cone udobja, po drugi strani pa sama izbiram koliko sem pripravljena delat in kaj sem pripravljena delat. Super mi je, ker obstaja veliko nekih možnosti, ne samo informiranje ali terensko delo, ampak tudi konference, potovanja, vodenje skupin, dnevni teren, soba pobega, enkrat sem imela celo predavanje. Moj najljubši del je dejansko to, da mi pomaga iz cone udobja, ker me je veliko stvari strah in zmorem v nekem kontroliranem okolju, z ljudmi ki jim zaupam, naredit stvari, ki jih prej zaradi strahu nisem zmogla. Drugi del, ki mi je res všeč, je ta, da z veseljem delam in potem vidim nasmeh na obrazu ljudi, ki so hvaležni za naše delo, in ki se veselijo sodelovanja z nami. Zdi se mi, da dejansko naredimo neko spremembo."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Spomnim se enkrat, ko sem bila na nekem partiju in je ena punca vedno bolj lezla proti meni in bila na koncu cela v mojem naročju. xD Ampak potem je na vsake toliko časa pogledala proti meni in vsa zgrožena rekla: »KDO SI TI?!« in se premaknila stran, čez par minut se je zgodba ponovila. Ne vem, zakaj sem si zapomnila, res je bilo smešno haha"

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

Ok, zanimivost o meni? Joj, ne vem. Res je pa, da pojem veliko pomaranč, spijem ful enih cedevit, in če je čips, pojem vse xD Drugače pa jemljem brezplačne kondome :)

 

Katera žival bi bila, če bi lahko izbirala?

Nekako hočem rečt, da bi rada bila panda, sam isto bi rada bila slon. :)

(Avtorica ilustracij: Teja Bakše)

Kdo je kdo|Mladinski delavci