Sissi

terenska delavka

Kaj te motivira k temu, da si DrogArtova terenska delavka?

"DrogArt sem že prej bežno poznala iz žurk, ampak to je bilo to. Potem pa sem na faksu imela možnost, da tukaj opravljam prakso in sem si mislila, sure, to zna bit kul. In je bilo zares kul. Navdušila me je ekipa, ki je ful povezana in je danes ne vidim več kot skupka prostovoljcev in zaposlenih, ampak kot mojo družino. Poleg tega me osrečujejo ljudje na partijih, ki so veseli materiala, ki pridejo hengat in se pogovarjat, ki jim lahko pomagamo. Te odzivi, ki jih dobimo od folka na partijih, mi pomenijo največ, mi dajo filing, da sem nekomu polepšala ali olajšala večer. In to še ni vse, haha. Tu sem spoznala ogromno novih prijateljev, se ogromno naučila, precej prepotovala, vedno imam možnosti za sodelovanje na novih zanimivih aktivnostih."

 

Kako bi na kratko opisala svojo izkušnjo z delom pri DrogArtu? Kaj je tvoj najljubši del tega dela?

"Poleg tega, kar sem že itak rekla – kul folk na partijih, fantastičen team, širjenje znanj – mi je v bistvu najbolj všeč to, da je vedno dinamično. Vedno je kaj novega, ali kreiramo nove materiale, igre, sodelujemo na novih projektih, gremo na zunanja izobraževanja, pa prihajajo tudi vedno novi ljudje, kar ima svoj poseben čar. Skratka to, da se ves čas nekaj dogaja, in da zaposleni spodbujajo našo kreativnost, inovativnost, vedoželjnost in nas pri tem ful podpirajo."

 

Imaš kakšno zanimivo zgodbo iz terena, ki ti je posebej ostala v spominu?

"Uf, tega je neskončno. Mogoče katere niso najbolj primerne za javnost, ker so smešne šele potem, ko se razplete neka krizna situacija. Spomnim se recimo, da sva s frendom enkrat delala v Kranju, zunaj, sredi največje zime in mraza. Ko je nekdo želel vzet material, je bilo vse primrznjeno na mizo – sadje, čepki, kondomi, vse. To sem si kar zapomnila, ker sva takrat skoraj zmrznila tudi midva :) Enkrat je bil en fant ful navdušen nad našimi kvizi, jih je reševal in nam zraven pogrizel in pojedel skoraj vse kulije, lol. Pa te plakati, ki jih imamo, na katerih piše, koliko časa katera droga ostane v krvi in urinu… Je enkrat en model ful proučeval to tabelo, potem pa smrtno resno vprašal, če toliko časa rabimo za dostavo (droge), hahaha. Sicer pa… Vsaka intervencija ti ostane v spominu, vsaj meni. Tega ne bom naštevala in javno govorila, ker smo vendarle vsi krvavi pod kožo in se nam kaj podobnega lahko zgodi že naslednji vikend. Ene so zares naporne, pri enih te kar stisne in oblije groza, druge so bolj smešne kot karkoli drugega… Pa v spominu ti tudi ostanejo pogovori, ki jih imaš na partijih, ko ti folk govori o svojih izkušnjah, lajfu, pa če so to zabavne zgodbe ali pa zelo težke situacije, skozi katere se prebijajo. Ostane to s tabo in tega je ful in to je poseben čar dela za DrogArt…"

 

Lahko deliš kakšno posebnost v povezavi s svojim delom za DrogArt?

"Odkar delam za DrogArt, ne grem več nikamor brez rezervnih snif listkov, ker res nikoli ne veš, kje jih bo kdo rabil :)"

 

Katera žival bi bila, če bi lahko izbirala?

"Če bi morala izbirat žival, bi bila pingvin!"

(Avtorica ilustracij: Teja Bakše<3)

Kdo je kdo|Mladinski delavci