Back icon

What’s in my bag? – parti izdaja

Čeprav marsikateri žurer vnaprej ne razmišlja o udobju na partiju, pa smo na Drogartu vseeno naredili seznam stvari, ki lahko umirijo srčni utrip ter poskrbijo za bolj brezskrbno in ”luksuzno” noč.

Čeprav marsikateri žurer vnaprej ne razmišlja o udobju na partiju, pa smo na Drogartu vseeno naredili seznam stvari, ki lahko umirijo srčni utrip ter poskrbijo za bolj brezskrbno in ’’luksuzno’’ noč.

List:

  1. ROBČKI: priročni so, kadar v toaletnih prostorih zmanjka papirja, z njimi pa si obrišeš tudi znoj ali nos a če želiš ŠE večji luksuz, pa vzemi s seboj še vlažilne robčke, s katerimi se na hitro osvežiš.
  2. BALZAM ZA USTNICE: zaradi plesa in toplega prostora bo tvoje telo začelo izgubljati tekočino (= znoj), kar privede do suhe kože in ustnic. S seboj imej vazelin, da jih na hitro namastiš in s tem preprečiš krvaveče razpoke.
  3. VODA: razlaga k tej točki verjetno ni potrebna 😉
  4. ČIGUMIJI: vsekakor bodo poskrbeli za lepši zadah, lahko pa preprečijo tudi pogrizena usta.
  5. MAGNEZIJ: pred partijem si v vodi raztopi šumečo tableto magnezija in s tem poskrbi za sproščanje mišic (= zategovanje čeljusti bo občutno manjše in s tem tudi pogriženost) à za še boljši učinek začni uživati magnezij tri dni pred partijem do 375 mg magnezija na dan (vsebnost tablete preveri na embalaži).
  6. TULEC IN PODLAGA: površine v klubskih toaletah ponavadi niso ravno idealne, zato je bolje, če se pripraviš že prej (če nameravaš nazalno zaužiti psihoaktivno substanco). Od doma prinesi tanjši gladek karton za podlago in več listkov, ki bodo služili kot tulec. S svojimi listki se boš izognil okužbi z virusom hepatitisa, s svojo podlago pa preprečil vnos neznanih snovi s klubskega stranišča v svoj nos.
  7. 5 €: če obstaja možnost, da bo tvoj voznik pil alkohol ali pa avtobusi ne bodo več vozili, ko se boš vračal s partija, vzemi s seboj nekaj evrov za taksi in se s tem varno vrni domov.
  8. KONDOMI: ker nikoli ne veš, kdaj te doleti sreča 😉
  9. ENERGIJSKA TABLICAče ti bo ravno padel sladkor ali pa samo zato, da se okrepčaš.

Avtorica teksta: Anja Trobec

Avtorica ilustracije: Andreja Matijašević

Sodelovanje pri idejni zasnovi: Simona Nahtihal