Back icon

After party

Včasih se nam ob žuranju lahko zdi, da se zabava zaključuje prezgodaj. V takih primerih radi izkoristimo priložnost, da bi z njo nadaljevali še na after partyju. Tam nas, po vsej verjetnosti, čaka še več glasbe, druženja, plesa in rekreativne uporabe drog. After je lahko organiziran v klubu, lahko se odvija pri komu doma ali pa kar na prostem – še posebej v toplejših mesecih.

Kot odgovor na vprašanje, kako se na after party dobro pripraviti, smo navedli nekaj smernic, ki nam lahko prihranijo stres in pripomorejo k temu, da bomo noč preživeli čim manj tvegano. Začnemo lahko kar s pripravo primernega outfita. Pri oblačilih se ne držimo pravila »manj je več«, saj mraz in zabava ne gresta dobro skupaj. Odvečna oblačila lahko vedno pustimo v garderobi ali pri kolegu na afterju. Da bo lažje izbrati tudi, kaj sodi med party opremo, sem napisala univerzalno listo pripomočkov, ki jih vzemi s seboj, da bo zabava potekala čim bolj gladko.

Čepki za ušesa – Izogni se trajnim poškodbam sluha zaradi žuranja, prostor za njih najdeš v vsakem žepu ali v denarnici. 😉

Gotovina – Ker povsod ne moreš plačevati s kartico. Prej izračunaj morebitne stroške za pijačo, hrano in prevoz. Vsekakor s seboj ne nosi preveč denarja, ker ponoči rad nekam zbeži.

Kondom – Vedno ga imej pri sebi, ne vzame dosti prostora in nikoli ne veš, kdaj ga bo kolega potreboval ;). Tega ni priporočljivo hraniti v denarnici, da se ne poškoduje.

Snif listki (po potrebi) – Če nimaš Drogartovih, jih lahko narediš sam iz post-itov ali razrezanega lista papirja. Ne pozabi tudi na vodilo »en listek – en snif« – zmanjšaj tveganje za okužbo s svežim listkom, ki ga uporabiš le ti. Za snifanje ne uporabljaj bankovcev, ker so leglo bacilov in hitro lahko pride do okužb.

Telefonske številke v telefonski imenik! – Preden greš od doma se prepričaj, da so na tvojem telefonu številke taxi služb (čim več, tem bolje – nikoli ne veš kakšna bo zasedenost) in prijateljev, s katerimi greš na žur.

Polnilec za telefon – Da lahko ostanemo v stiku s civilizacijo 24/7.

Čigumiji – Dve funkciji v enem paketku! Ustna higiena in še ena pametna zaposlitev za nemirno čeljust.

Voda – Če ti dopušča prostornina torbe in klub/kraj, kamor se odpravljaš. V vsakem primeru nujno poskrbi za zadostno hidracijo v klubu, kjer uporabljaš le svojo vodo in točno veš, kaj piješ. V klubih s certifikatom NightArt, ti pripada brezplačna voda v kozarcu, če po njej vprašaš pri točilnem pultu. Tudi na privatkah ne pozabi na vodo, ki si jo točiš v lastno plastenko oziroma kozarec!

Magnezij, Cedevita, vitaminčki/prehranska dopolnila in kakšen prigrizek – Da ti povrnejo moč in zmanjšajo tveganje ob uporabi drog.

Sončna očala – Ni važno, če jih porabiš za reflektorje, Sonce ali pa kar za oboje – oči ti bodo hvaležne!

Drogart je že oblikoval AFTER-PACK, ki vsebuje: kartico, fiziološko raztopino, snif listke, Cedevito, magnezij, kondom z lubrikantom in letak z informacijami. Da si olajšaš razmišljanje o vseh potrebščinah, ga lahko sam ustvariš tudi doma oziroma si ga priskrbiš na DrogArtovi info točki, če se srečamo na afterju.

Ko pa pride do vprašanja: »After party: DA ali NE?«, si pri odgovoru pomagaj s temi smernicami: Set in setting – neprimerno okolje in družba povečujeta možnost za bad trip. V vsakem primeru se odpravi na žur in after z vsaj enim frendom, oziroma poskrbi, da vsaj nekdo ve, kje in s kom si. Pazi tudi na znake predoziranja  (krči, vrtoglavica, zmedenost, bruhanje, povišana telesna temperatura …) ali utrujenosti pri sebi in drugih. Ko ti telo sporoči da je dovolj, mu verjemi. 🙂

Poskrbi za zadostno hidracijo in si pred afterjem privošči »zajtrk«. Če imaš možnost izbirati med afterjem v klubu in privatko pa … No, vse ima svoje prednosti in slabosti, vsekakor pa na privatki verjetno lažje kot v klubu, najdeš kavč ali posteljo, kjer si odpočiješ. Poskrbi, da bo varna tudi pot domov. Utrujenost in vožnja ne gresta skupaj. Nekaj ur počitka še ne pomeni, da si potem trezen in pripravljen za vožnjo. Rešitev za prevoz je vedno trezna oseba oziroma taxi (pri DrogArtu lahko dobiš Aftertaxi kupon). Z vnaprejšnjo pripravo se torej lahko izognemo mnogim preglavicam in si zagotovimo, da bo žur res žur do poznih ur … ker, saj veš – Stay hydrated in pleši z glavo!