Back icon

#13: odKrit: »113, kje sem?«

Na digitalni budilki, nastavljeni nekje na vidnem mestu sobe, odbije slabih dvajset minut čez polnoč. Za trenutek se v uro zagledam z očmi priprtimi na ravni določenih azijskih ras. Nisem rasist, ampak ta precej površna primerjava je edina, ki mi pride na misel.

Danes sva z dekletom, ki izvira iz Poljske ampak prebiva v Washignton, D.C., večer preživela v bližnjem ograjenem parku. … V glavi se mi poje: »Haribo za otroke bo in odrasle prav tako.« You got me, pil sem in potegnil dim al’ tri jointa. Don’t judge, me že karma dovolj kaznuje. … I like this girl, prekleta jeba, da jst jem from the other side of the buffet. Vse kar opazim je, da ima narastek, ne da bi najprej opazil njeno naravno lepoto. Fucker.

… Preden nadaljujem s pisanjem, ponosno pogledam že napisani prvi odstavek. OK, zaenkrat še ima smisel. … Bus me je odložil na postaji nekaj pred enajsto. Med hojo, dolžine dveh pesmi, sam sebe pohvalim o uspehu, da sem izstopil na pravi postaji.
Basic stvar, ampak me je polletno agresivno pitje alkohola podučilo, da pijan izstopam na postaji daleč od doma in potem kličem 113, če me lahko najdejo. Patetična, ampak resnična zgodba. Lani nekje sredi najnižjih temperatur sem zaspal na busu, se zbudil in panično izstopil na prvi možni postaji. Yeah, idiot je stopil dol sredi ničesar. Okolice nisem prepoznal in dvajset minut hoje navzgor po cesti tega ni zbistrilo. Takrat pijan od gina sem zavrtel 113 in prijetnemu, a uradnemu glasu na drugi strani, izrekel: »Živjo, jaz sem preveč spil in sem se izgubil, a lahko locirate moj klic in poveste kje se nahajam?« Kljub rahlemu parafraziranju je to bilo praktično to, kar sem rekel tipu na drugi strani. Ni mu uspelo zadržati smeha in zgolj za trenutek se je iskreno zasmejal in rekel: »Ti pa gledaš preveč filmov, to ne gre kar tako.« Želel sem izustiti, da v bistvu gledam več serij, ampak sem le vrnil smeh in rekel, da bom hodil navzgor po hribu pol ure in, če ne najdem doma, se ponovno slišiva. Še preden je odložil, me je vprašal, če sem sicer OK, kaj poškodovan. Odvrnil sem mu, da me noče nič podret, še avto ne. Smeh in klik. Slabo uro sem hodil, ko sem počasi pričel prepoznavati okolico. Na žalost daljno okolje, ki sem ga spoznal enkrat poleti, ko sem na GHBju zaspal na busu in sem tukaj nekje stopil dol. Še dobre pol ure hoje in sem bil doma. Ko sem enkrat stopil skozi vrata svoje sobe, sem se zgolj vrgel na posteljo in zaspal. Ali padel v alkoholno komo, takrat praktično ni bilo razlike. #WinehouseLife

Zjutraj, ko se prebudim, ošvrknem telefon in izpisana imam dva neodgovorjena klica. Medtem ko bentim kdo si me je ob tej zgodnji uri dovolil klicati, odklenem telefon in izpiše se mi številka 113, ki me je ponoči dvakrat klicala. Preveč omotičen, da bi se zavedal kaj dejansko delam sem vrnil klic in znani glas pred koncem svoje izmene mi je pove, da je ponoči on opravil te klice, da bi preveril, če sem srečno pristal doma. Napadel me je zaspan in nepričakovan smeh. Telefonski operater na nujni številki policije si je vzel čas in me dvakrat poklical, če sem OK prispel domov. Lovely. 🙂

… Medtem ko sem malo prej pisal drugi odstavek, sem vzel svojo terapijo (dve tableti) za spat, tako da zdajle še komaj gledam. »Napiši vsaj eno stran lazy fucker,« mi nabija v glavi. Skratka, začel sem pisati o preživetem večeru v parku z dekletom iz tujine, ki jih šteje triindvajset. … Po parih kozarcih vina in pokajenih cigaretih sem zapazil skupino na drugi strani tega majhnega parka in pokazal nanje. Ko je začel padat dež, smo vsi skupaj pristali pod edino streho v parku. Po parih dcl v riti sem jih nagovoril in takoj smo se povezali. Visoki, lepi fantje so se zagledali v njo, jaz sem se ujel z dekleti. Joint je pripotoval do mene, naredil sem par ’paffov’ in podal naprej. Fuck it. Počutil sem se star kot ta družba, tam nekje, komaj dvajset. Na smeh mi je šlo, ko jih je za trenutek moj old looking body and face zaskrbel, da sem policija. Stari, jaz jih maram še manj kot vi, mulci z jointom. Bili so simpatični posamezniki, izrazito prijazni, a nisem mogel zadržati smeha ob poslušanju njihove, skrajno ruske angleščine. Dekleta so zvenela kot Melania Trump, le brez ducata plastičnih operacij. Za trenutek so vse težave in insecurities zbežale.

Oči se mi že ponavljajoče zapirajo, tako da ob priložnosti nadaljujem. For now, današnji večer ne pomeni, da sem navlečen na drogo ali ponovno odvisen od drog. It doesn’t work that way, jutri bom zgolj zmačkan, tako kot kdorkoli drug. Naslednji dan postane prelomen, ko ne vem ali bom se prebil skozi moralca in mačka, ali bom zavil v prvo trgovino po alkohol. Trenutek, ko spremeni ali si rekreativni uporabnik določene substance ali zgolj problem družbe.

Till next time…

odKrit

V kolumni so izražena mnenja in stališča avtorja, ne nujno stališča, mnenja zaposlenih ali Združenja DrogArt.

Povezana vsebina:

24. junij 2019

#12: odKRIT: ŽIV SEM?! (2. del)

Moja zadnja objava je bila ravno o ravnanju psihiatrov z odvisniki … Well, tokrat na žalost niso ravnali nič kaj bolje. Psihiatrinja, s katero sva se v preteklosti srečala že dvakrat, mi je agresivno in brezpogojno ponujala zgolj komuno, kar me je spomnilo na dneve, ko sem delal kot telefonski prodajalec posode Delimano: »To bo za vas najbolje, nič drugega ni tako dobro.«

arrow
23. oktober 2019

#14: odKrit: Apaurin in jaz

Deseta zvečer bo kmalu. Na polovici desetega meseca smo že, fucking hell, čas beži hitreje kot Marija Mutolla. Včeraj je bila obletnica smrti moje mame, datum, ki me je zadnja tri leta vrgel iz tira do te mere, da sem se nekje ta čas navlekel na določeno substanco, GHB, speed, alkohol. Vsako leto nekaj novega.

arrow
28. november 2012

Nam, pravim tipom, itak vedno stoji

Kaj ne? Kot stolp v Pisi. Vedno pripravljeni na nove ekskurzije v neznane kraje. Mar ne? Eeeeergh!!! Wrong answer! Erektilna disfunkcija, kakor stroka v lepe besede ovije dejstvo, da se tipu pač ne dvigne oz. ne dvigne zadosti, je precej pogost pojav. Angleški raziskovalci navajajo podatek, da naj bi imel vsak deseti moški kdaj v življenju težave z erekcijo. In erektilna disfunkcija je pri mladih gejih mnogo pogostejša kot pri njihovih strejt vrstnikih in je v tem primeru nedvomno psihološkega izvora. Sem uspel pritegniti vašo pozornost?

arrow
21. april 2017

DrogArtova Kolumna: Uporaba drog kot nekaj običajnega

Danes odraščamo, živimo v svetu, ki je merljivo drugačen od sveta v katerem so odraščale, živele generacije pred nami. Spreminjajo se mnenja, vedenje, preživljanje prostega časa, strategije spoprijemnaja s težavami, spreminjajo se družine, izobraževanje, (ne)zaposlitve, politike, ocene tveganja in vrednotenje uspeha in tako tudi naše vsakdanje življenje.

arrow