Back icon

#14: odKrit: Apaurin in jaz

Deseta zvečer bo kmalu. Na polovici desetega meseca smo že, fucking hell, čas beži hitreje kot Marija Mutolla. Včeraj je bila obletnica smrti moje mame, datum, ki me je zadnja tri leta vrgel iz tira do te mere, da sem se nekje ta čas navlekel na določeno substanco, GHB, speed, alkohol. Vsako leto nekaj novega.

Psihoze na spidu so največja prasica, vsak prekleti helikopter na nebu je takrat bil namenjen meni, pa čeprav je zgolj pristajal s težko poškodovanim pohodnikom na UKC-ju. Pa vendar, čeprav so psihoze bile težje za preživeti kot osnovna šola, jih včasih močno pogrešam. Hočeš nočeš so mi pomagale uperiti ogledalo v moj karakter na način, kot še nobenemu strokovnemu delavcu ni uspelo. Well, vsaj na začetku, kajti ko vsak mimoidoči avto registriraš kot potencialni napad na tvojo varnost, yeah than you’re fucked in upaš, da imaš dovolj tablet za spat, preden s težavo pogoltneš USB ključek z vsemi svojimi zapisi, saj se bojiš, da bodo do njih prišli napačni ljudje. Crazy, ampak true story. Na tem prekletem USB ključku sem se davil bolj kot na temnopoltem turistu iz Nigerije. 🙂


Če sem iskren, sem pozabil kaj je bil namen tega zapisa. Ponavadi si zamislim nek rek ali poanto in kot najbolj znana kleptomantka v slovenski literaturi, Muca Copatarica, svojo zgodbo zaključim z nekim smislom. Frendica se je razšla s fantom, se preselila k meni in danes prinesla od doma škatlo Benzotov, tako da sem enega pogoltnil pred spanjem in zdaj v rožicah pišem nebuloze.


Tale majhna tabletka me je naredila prekleto honest. Metuljčki mi plešejo po trebuhu, mogoče tudi zaradi alarmantno velike količine zaužitega belega kruha. Whatever, čez noč bom debelo plačal moje nažiranje, saj se moj trebuh muči bolj kot psihopat pri izkazovanju empatije. Skratka, mesec oktober je in prvič po treh letih nisem fizično ali psihično odvisen od nobene substance. Hurray fuckers, to je zame večja zmaga kot kakršna koli kvalifikacijska nogometna tekma. V enem programu sem slišal- small wins are important, tako da se tega reka držim kot pijanc plota.

Rahlo zmedeno pišem, ampak tale tableta me vodi kot Kekčeva slepa prijateljica Mojca. By the way, a je kdo kdaj pomislil, da se je Mojca zgolj pretvarjala, da je slepa, da je osvojila Kekca. You never know, to je bolj kompleksno kot ženski menstrualni ciklus. Matematika, ki mi povzroča glavobol.


Torej, kaj se at the moment dogaja z mano? Tu in tam kaj spijem, sicer bolj poredko, saj moja preljuba trebušna slinavka pri preveč pogostem pitju začne bolj pečti kot zadnjica gej escort fanta. Frendica, ki se je razšla s fantom, živi skupaj z mano, njena bipolar motnja pa poskrbi za vsakodnevne dogodivščine ali zgolj za dan v celoti prespan. A se je zadnje rimalo ali se samo meni dozdeva?


Počasi bom ratal nov Prešeren, samo, da jst bi za Julijo tekel, ker je bila slabo oblečena in bi imel predloge za boljši stil. Come on, alkoholik stoletja teka za tabo, dress for the occasion.

Till next time..odKrit

V kolumni so izražena mnenja in stališča avtorja, ne nujno stališča, mnenja zaposlenih ali Združenja DrogArt.

Povezana vsebina:

12. september 2019

#13: odKrit: »113, kje sem?«

Na digitalni budilki, nastavljeni nekje na vidnem mestu sobe, odbije slabih dvajset minut čez polnoč. Za trenutek se v uro zagledam z očmi priprtimi na ravni določenih azijskih ras. Nisem rasist, ampak ta precej površna primerjava je edina, ki mi pride na misel.

arrow
22. januar 2020

#15: odKRIT: Odkrito o Pinki dekletu

Začni pisat, piši o čimerkoli pač… Napiši to prekleto stran in potem imaš mir. Minilo je že dva meseca odkar sem nazadnje napisal kolumno. Če bi lagal, bi rekel, da je za to krivo globalno segrevanje in je prijetno vreme krivo za vse pohode na bližnjo goro, ali če po resnici povem, se v tem času nisem dotaknil alkohola in sem kot Prešeren ugotovil, da so moje zapisane besede manjvredne brez alkoholnega poguma. Fuck it, kaj on ve. It’s not like there is a big statue of him. 🙂

arrow
7. marec 2017

Benzodiazepini

Benzodiazepini so skupina psihoaktivnih substanc z depresorskimi učinki, ki so bili prvič sintetizirani v drugi polovici 20. stoletja. V medicini se uporabljajo kot zdravilo za lajšanje anksioznosti in podobnih težav v duševnem zdravju, pogosto pa se jih zlorablja tudi v rekreativne namene. Gre za substance, ki so zelo zasvajajoče in lahko v kombinaciji z drugimi depresorskimi drogami pripeljejo do smrtnih zapletov.

arrow
15. februar 2017

DrogArtova kolumna: Droge in psiha

Ko in če se posameznik sploh odloči za uporabo drog, imata ključno vlogo tako človekova dobra fizična, kot tudi psihična kondicija.

arrow