Back icon

Konoplja s HHC-P-O, HHC-P in HHC

Opozorilo

Vzorec, ki namesto ali poleg pričakovane snovi vsebuje druge psihoaktivne snovi, katerih uživanje predstavlja akutno tveganje za zdravje ali je potencialno življenjsko nevarno.

Aktivne snovi

HHC-P-O

HHC-P

HHC

THC (<0,2%)

Dodaten opis

V Pragi na Češkem kupljen kanabis, je vseboval sintetične kanabinoide: HHC-P-O (acetat) in v nižjih koncentracijah še HHC-P in HHC, ki so bili nanešeni na konopljo (delež THC < 0,2%).

Uporabniki so poročali o naslednjih negativnih stranskih učinkih: močna zadetost, tripanje, onemoglost, zelo dolgotrajna zadetost (24h), po uporabi so poročali o večdnevnem okrevanju.

Heksahidrokanabinol (HHC) je v nekaterih državah na voljo kot legalna alternativa ∆9-THC (»klasični« THC). HHC je derivat THC, ki se v rastlini kanabisa pojavlja le v sledovih, zato se običajno proizvaja sintetično. Študije iz zgodnjih 1940-ih kažejo, da ima HHC šibkejše a podobne učinke od ∆9-THC.

Glede na poročila uporabnikov je spekter učinkov podoben kot pri ∆9-THC, vendar naj bi imela snov v večjih odmerkih učinek, ki se dojema kot neprijeten.

HHC-P-O (acetat) in HHC-P sta močnejša analoga HHC, o katerih ni zbranih veliko informacij o tveganjih, zato se uporaba odsvetuje.

Pri snoveh v obliki acetatov -O, lahko pride pri visokih temperaturah do sproščanja strupenega plina ketena, ki lahko povzroči poškodbe pljuč.

 

 

 

Datum testa

31.5.2024

Zmanjševanje tveganj

  • Začni z manjšo količino HHC in njegovih analogov in postopoma povečuj odmerek, dokler ne dosežeš želenih učinkov. To je še posebej pomembno, če si nov uporabnik ali če preizkušaš nov izdelek.
  • Bodi pozoren na izvor in sestavo HHC oz. njegovih analogov. Daj prednost izdelkom znanih in preverjenih virov, ki zagotavljajo informacije o koncentraciji in čistosti snovi.
  • Izogibaj se izdelkom, ki vsebujejo HHC acetat (HHC-O), ker obstaja možnost, da pri gorenju nastaja strupena spojina keten.
  • Izogibaj se sočasni uporabi HHC in njegovih analogov z alkoholom, tobakom ali drugimi drogami, saj to lahko poveča tveganje za negativne učinke in nepredvidljive reakcije.
  • Če jemlješ kakršna koli zdravila na recept, se posvetuj z zdravnikom ali farmacevtom glede morebitnih interakcij s HHC.
  • Bodi pozoren na svoje telo in um ter opazuj morebitne negativne učinke, kot so anksioznost, paranoja, povečan srčni utrip ali drugi neželeni učinki.
  • Uporabljaj HHC in analoge v sproščenem in varnem okolju, kjer se počutiš udobno in kjer si lahko v družbi zaupanja vrednih oseb.
  • Po uporabi HHC in analogov se izogibaj vožnji in drugim dejavnostim, ki zahtevajo visoko stopnjo pozornosti in koordinacije.
  • V primeru resnih negativnih učinkov ali hudo slabem počutju nemudoma poišči zdravniško pomoč.

Povezana vsebina:

4. januar 2024

HHC

HHC je polsintetični kanabinoid, ki je v izredno majhni količini naravno prisoten v kanabisu, vendar ga je za splošno rabo potrebno sintetizirati s kemičnim procesom hidrogenizacije CBD.

arrow