Back icon

Mobilna aplikacija za izračun alkohola Furam 0,0

DrogArt je razvil brezplačno aplikacijo za informativen izračun alkohola v izdihanem zraku “Furam 0,0”. Mlade želimo pozvati na možnost uporabe aplikacije ter jih prepričati naj ne sedejo za volan, kadar uživajo alkohol.

Vožnja pod vplivom alkohola je smrtno nevarna, saj alkohol oslabi naše zaznavne sposobnosti, upočasni reakcije, povzroča motnje gibalne usklajenosti ter še drugače slabša naše vozniške sposobnosti.
 

Kot preventivni ukrep akcije Furam 0,0 je DrogArt razvil brezplačno mobilno aplikacijo za informativen izračun alkohola v izdihanem zraku “Furam 0,0”, ki uporabniku pomaga pri oceni svoje sposobnosti za vožnjo ter mu prikaže predvideno globo za izračunano vrednost. Želimo si, da bi z grafičnim prikazom in nazornim dejstvom ljudje sprejemali trezne odločitve, tudi ko niso povsem trezni. Gre za edinstveno takšno aplikacijo pri nas. Aplikacija za Android je že na voljo v trgovini Google Play, kmalu pa bo dostopna tudi v App storu. Več informacij o aplikaciji na furam00.izberisam.org .