Back icon

#22: odKrit: Bomo zmogli? Bomo ja… Mislim, da.

Sedim zunaj na balkonu, gledam prižgane luči v sosednjih blokih. Everyone is watching TV. Imam popravek, sem nazaj v sobi, I tried to be poetic, in pisati v objemu noči na svežem zraku, ampak se je fucking shladilo in tudi moja famozna odportnost na hlad čuti vremensko razliko. I guess bo letos več snega kot ga je bilo lani. Is there a conection between those two?

Posodabljanje mojega življenja je doprineslo tudi kajenje na balkonu. For the first time in my life ne kadim v sobi. Yeah, that was a bitch. Still is, now more than ever. Poleti je bilo še zabavno, v hladu pa se zaveš grotesknosti svoje grde razvade. Ah f*ck it, ta odvisnost bo umrla z mano. Ampak hej, look at me, spoštujem voljo lastnika in ne kadim v flatuSuch a good guy, se sarkastično posmehnem samemu sebi.

Torej, kje sem at the moment. Nisem še pričel s šolanjem, začetek sledi v oktobru. Blind optimizem o osvojitvi tega cilja zamenjuje legit self reflection. Firstly, how smart ali dumb sem v osnovi, ker o tem bi lahko diskutiral, še posebej, ko sem paranoičen in je moj notranji mantro: ’’You’re dumb as a rock in smejejo se tebi, ne s tabo.’’ Secondly, koliko posledic je pustila skoraj desetletna zloraba telesa z drogami in alkoholom. It would make sense, da sem si skuril nice portion sivih celih. Nekje sem sicer bral članek, da uporaba drog ne skuri ’’need-for-school inteligenco’’, temveč čustveno. Simply, it fucks you up, da si on regular bases nestabilen. Lovely.

Slednje pri sebi zasledim in action, kot recimo today. Prejel konstruktivno kritiko glede svojega dejanja, no biggie. Ampak mene je vseeno položilo v posteljo as soon as sem stopil skozi vrata svoje sobe. V glavi sem naumil dobro metaforo dotičnega dogodka skozi fraze demokratične politike, ampak, ko sem napisal, sem uvidel svoj še tako prisoten narcisizem.

Moving on…

Trenutno sem tukaj. Še vedno sem procentalno veliko bolj aktiven kot sem bil pred selitvijo, a se ta številka iz tedna v teden manjša. Vedno znova pozabim tisti val energije, ki mi ga da še tako menial nov začetek. K temu poleg selitve spada še prihod iz rehaba in psihiatričnih bolnišnic. Še posebej takrat, ko te spucajo fizične odvisnosti od substance. Mater, kakšno veliko sonce sije zunaj takrat, pa če tudi je sredi zime. Takrat vedno znova na playlisti pristane Elton John ’’I’m Still Standing’’. Ironic enough, sem si jo zadnja dva meseca vrtel na repeatNot so much anymore. Počasi se pojavlja ’’Mad World’’, v sto in eni priredbi, love the Janet Devlin cover especially.

Počutim se kot modri tovornjak v risanki mojega otroštva, Mojster Miha. Mojster Miha reče: ’’Bomo zmogli’’, in vsi odgovorijo: ’’Bomo ja’’, le modri tovornjak odvrne: ’’Mislim, da ja’’.

To sem jaz. Bomo zmogli? Bomo ja, well… Mislim, da ja.

Until next time…

odKrit

V kolumni so izražena mnenja in stališča avtorja, ne nujno stališča, mnenja zaposlenih ali Združenja DrogArt.

Povezana vsebina:

2. november 2020

#23: odKrit: Weed in paranoja

Zakaj mi ni noben povedal, da je praznik? Tako lepo splanirano soboto sem imel, na sprehod do Hoferja po 10 dg kave, skuhat alarmno močno kavo in napisat kolumno za ta mesec. Pri vratih trgovine sem dojel, da je praznik in ostal brez kave. Zvečer ob sedmih sem se spomnil na bencinsko, kjer sem kupil najdražjo cheap brand kavo v lifu. Holy shit. Ob deseth zvečer pijem kavo in poskušam na half dead tipkovnici in z razbolelo roko spisat nekaj smislenega. O yeah, že nekaj tednov me leva roka brutalno boli, vkleščen živc pravi zdravnica. Boli as fuck in mi jemlje voljo do življenja. Čakam na pregled pri ortopedu, a so ga premaknili zaradi outbreaka na oddelku. Lovely.

arrow
31. avgust 2020

#21: odKrit: Vrnitev v šolo…

Nedelja popoldan… Skuham si drugo kavo tega dneva in se usedem za računalnik, izklopim serijo – ponovno gledam Prison Break, ker še nisem pogledal zadnji dve sezoni, ko se glavni karakter vrne od mrtvih. That’s some Jesus shit right there.

arrow
24. maj 2018

Serialka opitih slovenskih stripov, 5.del – Chicago, Črni kavboj in Gusarji – MIKI MUSTER

V 93. letu se je poslovil Miki Muster, kiklop slovenskega stripa. Zevsu morda res ni koval strel, je pa zagotovo užival njegovo naklonjenost.

arrow
12. avgust 2019

Julijski SoundArt

SoundArt je naša osveščevalna kampanja, s katero želimo mladim približati in jih informirati o različnih načinih manj tvegane zabave, hkrati pa se v sodelovanju z DJ-i in DJ-kami in drugimi glasbenimi ustvarjalci trudimo poudarjati pomen glasbe in povečati zanimanje zanjo.

arrow