Back icon

Julijski SoundArt

SoundArt je naša osveščevalna kampanja, s katero želimo mladim približati in jih informirati o različnih načinih manj tvegane zabave, hkrati pa se v sodelovanju z DJ-i in DJ-kami in drugimi glasbenimi ustvarjalci trudimo poudarjati pomen glasbe in povečati zanimanje zanjo.

Poletje, počitnice, festivali, zabave, druženje s prijatelji. Ja, to je julij. Za popestritev trenutkov ob koncu vikendov smo v mesecu juliju izbrali Borgie in njegov AccomodiscoArtZen-in Music is my escape, kot zadnji pa je bil izbran Mindwalk in njegov mix z imenom Get informed.

V petek, 5. julija, smo izbrali Borgie, o katerem žal ne vemo veliko. Vseeno nam je pa mix, ki nam ga je podaril, z naslovom Accomodisco, všeč. Kdaj se je preprosto potrebno prepustiti glasbi, kamorkoli te že zapelje. Glasba je lahko obkladek na bolečo oteklino, zdravilo, ljubezen, hladen tuš, zen… Le možnost ji moramo dati, da se nam pokaže v pravi luči. Glasba je kul.

Na petek, 12. julija, smo citirali Boba Marleya: “Dobra plat glasbe je, da ko te zadane, ne čutiš bolečine.” S SoundArtovim izborom tedna – ArtZen – Music is my escape – je v ospredje prišla ponovno moč glasbe. ArtZen uživa, ko se s slušalkami izolira od zunanjega sveta in se prepusti samo toku glasbe. Tako je tudi prepoznala svojo strast do vrtenja glasbe. In to je tudi cel »point« tega mixa – ni boljšega občutka kot če si takrat, ko si slabe volje in brez energije, zavrtiš najljubšo pesem. Popelje te v druge dimenzije – in to brez substanc. Privošči si jo.

V petek, 19. julija, pa smo ponovno izpostavljali pomembnost informacij. Mindwalk-ov mix z naslovom Get informed opozarja na pomembnost informacij glede same substance, ki jo nameravaš vzeti. Pomembno je, da si prebereš na spletnih forumih in spletnih straneh o drogah, ki jih želiš užiti (DrogArt forum, Bluelight, Erowid). Pripravi se na učinke, preberi o priporočenih dozah ter se drži napotkov za zmanjševanje škodljivih posledic uporabe. Pazi nase.