Back icon

Pivnik z visoko vsebnostjo LSD

Opozorilo

Vzorec z večjo vsebnostjo aktivne substance od priporočenega srednje odmerka, kjer se lahko poveča tveganje za negativne učinke in zdravstvene zaplete.

Aktivne snovi

LSD (266 ug)

Dodaten opis

Rezultati analize, narejene v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, so pokazali, da polovica pivnika (na sliki) oddana v analizo vsebuje 133 ug LSD. Preračunano na celoten pivnik okvirna vsebnost LSD tako znaša 266 ug.

Pri več kot 250 µg (mikrogramih) LSD-ja na pivniku lahko uporaba že polovice povzroči mentalno preobremenitev. Zelo visoki odmerki LSD povečajo to tveganje tudi pri izkušenih uporabnikih. Izzovejo lahko zelo intenzivne psihedelične izkušnje, ki so lahko zelo zastrašujoče in pustijo dlje časa trajajoče posledice. Poleg tega se močno poveča tveganje za preobčutljivost na razne dražljaje, kot so glasba, svetloba in druge dražljaje iz okolice, ki jih lahko dojemamo kot izjemno neprijetne. Lahko se pojavi tudi popolna izguba stika z realnim svetom, kar poveča tveganje za psihozo.

Ker se LSD pivniki zelo pogosto prodajajo z višjo deklarirano vsebnostjo, kot nato pokaže laboratorijska analiza imaš lahko napačen občutek, da imaš izkušnje višjimi odmerki. Povprečna vsebnost LSD pivnikov v lanskem letu je namreč znašala 70 ug.

Če se odločiš za uporabo, se svetuje prilagoditev/zmanjšanje odmerka in upoštevanje ostalih smernic zmanjševanja škode, ki jih najdeš v spodnjih povezanih člankih.

 

Datum testa

1.3.2024

Povezana vsebina:

13. marec 2018

LSD

LSD je dietilamid lisergične kisline in je močna psihedelična substanca, kar pomeni, da spremeni način sprejemanja in zaznavanja okolice.

arrow
22. junij 2023

Panični napad

Napadi panike so daleč najpogostejša stvar, ki se uporabnikom stimulantnih drog, predvsem tistih z malce halucinogenega učinka lahko zgodi. Ko človeka droga zadane in doživi fleš, se nekateri tega zelo prestrašijo. S strahom pa zadevo še poslabšajo, fleš je še večji in panika se stopnjuje. Fleš ponavadi v približno 10 minutah mine.

arrow
20. avgust 2015

Pomoč po težki psihedelični izkušnji

Težka psihedelična izkušnja oziroma po domače “bad trip” je stvar, ki se prej ali slej zgodi skoraj vsakemu psihonavtu, ki se podaja v spremenjena stanja zavesti. Ponavadi se bad trip konča, ko izzveni učinek psihedelične substance, včasih pa težave ostanejo tudi takrat, ko je substanca že zdavnaj prenehala učinkovati. V DrogArt svetovalnici uporabnikom po težki psihedelični izkušnji s pomočjo svetovanja in psihoterapije pomagamo, da lažje predelajo vsebine, ki so med izkušnje prišle na plano, jih integrirajo in tako težko psihedelično izkušnjo transformirajo v proces zdravljenja.

arrow