Back icon

Frieza (2C-B, 2C-H, 2-Br-4.5-DMPEA)

Previdno

Vzorec s pričakovano substanco, ki lahko vsebuje druge neaktivne primesi, kot polnila ali kot stranske produkte sinteze z nizkim zdravstvenim tveganjem.

Aktivne snovi

2C-B (7,4 mg)

2C-H

2-Br-4.5-DMPEA

Dodaten opis

Tabletka poleg psihedelika 2C-B, vsebuje še 2C-H in pozicijski izomer 2C-B (2-Br-4.5-DMPEA). Ker se običajno prodaja v obliki tablet, je možna nenamerno zamenjava s ekstazi tabletami, ki vsebujejo MDMA. Zaradi možnega manjšega učinka pri tabletah z manjšo vsebnostjo 2C-B obstaja nevarnost redoziranja in s tem zaužitja velike količine 2C-B.

Snovi 2C-H in 2-Br-4,5-DMPEA, kažeta na nečisto sintezo. 2C-H je prekurzorska snov v sintezi 2C-B in se domnevno neposredno razgradi v telesu brez psihoaktivnih učinkov. 2-Br.4,5-DMPEA je položajni izomer 2C-B. O učinkih in stranskih učinkih obeh substanc je na voljo malo podatkov, zato se uživanje odsvetuje.

Upoštevaj spodnje smernice zmanjševanja tveganj!

Disclaimer: Količina 2C-B v tableti je zgolj informativne narave in se lahko pri tabletah z istim logotipom in barvo bistveno razlikuje.

 

Datum testa

31.5.2024

Zmanjševanje tveganj

  • Bodite pazljivi pri doziranju. Lahka doza za 2C-B je 2-10 mg, srednja doza 10-20 mg in močna doza 20-30 mg.
  • 2C-B se vedno jemlje na prazen želodec, saj v nasprotnem primeru ob začetku učinkovanja, lahko povzroči neprijetno slabost in krče. Poskrbite torej za lahek obrok vsaj 3-4 ure preden vzamete 2CB. V primeru slabosti pomaga, če vstanete in se nekoliko sprehodite.
  • Glede na svoje psihadelične učinke nosi 2C-B s seboj vsa tveganja, ki veljajo za psihadelične droge: paranoične reakcije, bad tripi, izguba stika z realnostjo. Poskrbi za  primerno okolje uporabe v katerem se dobro počutiš in da si v dobri psihofizični kondiciji (set in setting).
  • Če se odločiš za uporabo na partiju, je bolje da vzameš manjšo dozo (brez halucinacij) in da svojim prijateljem poveš kaj si vzel/a.
  • Če plešete na 2C-B-ju pazite (prav tako kot pri MDMA), da vsake toliko časa popijete nekoliko požirkov brezalkoholne tekočine.

Povezana vsebina:

18. avgust 2017

2C-B in sorodniki

2C-x predstavniki so 2CB, 2CT2, 2CT7, 2CE, 2CI, 2CC, 2CN in še mnogi drugi. 2CB (4-bromo -2,5- dimetoksifenetilamin) je napopularnejši in najpogosteje uporabljen iz te skupine.

arrow
14. maj 2014

Splošne smernice zmanjševanja škode uporabe psihedelikov

Spodaj so nanizani splošni napotki za zmanjševanje škode pri uporabi psihedelika.

arrow