Back icon

Donkey kong (MDMA)

Opozorilo

Vzorec z večjo vsebnostjo aktivne substance od priporočenega srednje odmerka, kjer se lahko poveča tveganje za negativne učinke in zdravstvene zaplete.

Aktivne snovi

MDMA (208 mg)

Dodaten opis

Pri več kot 1,5 mg MDMA na kg telesne teže se hitreje pojavijo neželeni učinki, kot so zategovanje čeljusti, mišični krči, panična reakcija in epileptični napad. V naslednjih dneh se po zaužitju večjih odmerkov MDMA lahko pojavi povečana depresija, pomanjkanje koncentracije, motnje spanja, izguba apetita in občutek močne brezvoljnosti. Simptomi po nekaj dneh izzvenijo.

Upoštevaj spodnje smernice zmanjševanja tveganj!

Disclaimer: Količina MDMA v tableti je zgolj informativne narave in se lahko pri tabletah z istim logotipom in barvo bistveno razlikuje.

Datum testa

16.2.2024

Zmanjševanje tveganj

  • Prilagodi odmerek glede na svojo težo in izkušenost. Literatura navaja, da je odmerek MDMA 1─1,5 mg/kg telesne mase, kar za 60 kg težkega človeka znaša 60─90 mg.
  • Bodi zelo pozoren, če MDMA uporabljaš prvič, ali če ne veš, koliko čist MDMA imaš. Učinki so lahko zelo raznoliki in nekateri ljudje čutijo veliko bolj intenzivno negativne učinke (tako fizične kot psihične). Zmeraj začni z majhnimi dozami (npr. četrtinko ekstazija ali lahko dozo MDMA-ja v kristalih) in počakaj vsaj 2h.
  • Delaj redne premore med plesom.
  • Vsako uro spij do pol litra izotoničnega napitka, če plešeš, drugače pa manj.
  • Ne mešaj različnih drog med seboj, ne mešaj z zdravili.
  • Ne jemlji različnih tablet v eni noči.
  • Poskrbi za ustrezno prehrano in dovolj spanca med tednom.
  • Delaj pavze med uživanjem MDMA-ja (2-3 mesece med eno uporabo in drugo).
  • Če opaziš težave, ki bi bile lahko povezane z uporabo ekstazija, poišči pomoč.

Povezana vsebina:

2. februar 2018

MDMA in ekstazi

MDMA je entaktogena droga, ki povzroča občutke evforije, empatije in povezanosti z drugimi ljudmi. Spada v razred fenetilaminov in amfetaminov, ter deluje tako stimulativno kot tudi psihedelično. Prav tako zmanjša občutek strahu.

arrow
18. julij 2017

Preden sem prvič vzel_a EKSTAZI

Pred vami se nahaja uvertura v serijo člankov pod naslovi »Kaj si želim, da bi vedel, preden sem prvič vzel…« »čudežno tabletko«, za katero je slišal že malodane vsak… EKSTAZI.

arrow