Back icon

Alfa-PiHP prodan kot alfa-PVP v Kranju

Opozorilo

Vzorec, ki namesto ali poleg pričakovane snovi vsebuje druge psihoaktivne snovi, katerih uživanje predstavlja akutno tveganje za zdravje ali je potencialno življenjsko nevarno.

Aktivne snovi

Alfa-PiHP

Dodaten opis

Rezultati analize, narejene v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, so pokazali, da vzorec v obliki kristalov, ki se je v Kranju prodajal kot alfa-PVP, dejansko vsebuje drug sintetični katinon alfa-PiHP.

O snovi alfa-PiHP ni na voljo veliko informacij, predvideva pa se, da lahko povzroča podobne negativne stranske učinke kot drugi sintetični katinoni, in sicer: povišan srčni utrip, povišan krvni tlak, vznemirjenost, psihoze, epileptični napad, pregretje telesa, bolečine v prsih, itn.

Datum testa

1.12.2023

Zmanjševanje tveganj

  • Trenutno je na voljo malo informacij o kratkoročnih in dolgoročnih tveganjih povezanih s Alfa-PiHP.
  • Alfa-PiHP in drugi sintetični katinoni veljajo za za izredno zasvojljivo substanco, zato ob prvih znakih zasvojenosti takoj prenehaj z uporabo. Če imaš s prenehanjem težave se obrni po pomoč v svetovalnico DrogArt (041 730 800)
  • Če se odločiš za snifanje, redno menjavaj nosnice in po uporabi speri nosno votlino s fiziološko raztopino. Vedno uporabljaj svoj pripor za snifanje in se izogni prenosu virusov (hepatits). Manj tvegano je, če substanco zaužiješ oralno (bombice).
  • Načrtuj uporabo. Zaradi močnega cravinga (želja po redoziranju), lahko pride do dalj časa trajajoče neprekinjene uporabe, kar poveča tveganje za nastanek odvisnosti in predoziranja.
  • Svetujemo, da se držite priporočil za zmanjševanje škode pri uporabi novih sintetičnih drog.

Povezana vsebina:

4. december 2017

a-PVP

a-PVP (α-Pyrrolidinopentiophenone) je močan stimulant, ki spada med katinone in pirolidine, in se je v medijih pojavljal pod imenom »flakka«.

arrow