Back icon

2CB (2C-B)

Previdno

Vzorec s pričakovano substanco, ki lahko vsebuje druge neaktivne primesi, kot polnila ali kot stranske produkte sinteze z nizkim zdravstvenim tveganjem.

Aktivne snovi

2C-B (18 mg)

Dodaten opis

Tabletka vsebuje psihedelik 2C-B. Vsebuje nekoliko višjo dozo, kot jo običajno zaznavamo v drugih 2C-B tabletkah, kar nekoliko poviša tveganje za zaplete ob bolj intenzivnih učinkih. Ker se običajno prodaja v obliki tablet, je možna nenamerno zamenjava s ekstazi tabletami, ki vsebujejo MDMA. Zaradi možnega manjšega učinka pri tabletah z manjšo vsebnostjo 2C-B obstaja nevarnost redoziranja in s tem zaužitja velike količine 2C-B.

Upoštevaj spodnje smernice zmanjševanja tveganj!

Disclaimer: Količina 2C-B v tableti je zgolj informativne narave in se lahko pri tabletah z istim logotipom in barvo bistveno razlikuje.

Datum testa

5. 7. 2024

Zmanjševanje tveganj

  • Bodite pazljivi pri doziranju. Lahka doza za 2C-B je 2-10 mg, srednja doza 10-20 mg in močna doza 20-30 mg.
  • 2C-B se vedno jemlje na prazen želodec, saj v nasprotnem primeru ob začetku učinkovanja, lahko povzroči neprijetno slabost in krče. Poskrbite torej za lahek obrok vsaj 3-4 ure preden vzamete 2CB. V primeru slabosti pomaga, če vstanete in se nekoliko sprehodite.
  • Glede na svoje psihadelične učinke nosi 2C-B s seboj vsa tveganja, ki veljajo za psihadelične droge: paranoične reakcije, bad tripi, izguba stika z realnostjo. Poskrbi za  primerno okolje uporabe v katerem se dobro počutiš in da si v dobri psihofizični kondiciji (set in setting).
  • Če se odločiš za uporabo na partiju, je bolje da vzameš manjšo dozo (brez halucinacij) in da svojim prijateljem poveš kaj si vzel/a.
  • Če plešete na 2C-B-ju pazite (prav tako kot pri MDMA), da vsake toliko časa popijete nekoliko požirkov brezalkoholne tekočine.

Povezana vsebina:

18. avgust 2017

2C-B in sorodniki

2C-x predstavniki so 2CB, 2CT2, 2CT7, 2CE, 2CI, 2CC, 2CN in še mnogi drugi. 2CB (4-bromo -2,5- dimetoksifenetilamin) je napopularnejši in najpogosteje uporabljen iz te skupine.

arrow
14. maj 2014

Splošne smernice zmanjševanja škode uporabe psihedelikov

Spodaj so nanizani splošni napotki za zmanjševanje škode pri uporabi psihedelika.

arrow