Back icon

#8: odKRIT: Alkoholna kriza

Jap, po ne vem kakšnem čudu sem se uspel pribit do šestindvajsetega leta in se danes je*em z alkoholizmom.

Lani avgusta se je začelo redno pitje, ampak kot ste že dojeli po mojih brutalno iskrenih izpovedih, nobene substance več ne znam jemat odgovorno in v normalnih dozah, kar pomeni tudi za alkohol. Spijem celo steklenico Gina na dan, če želim imeti res dober dan, lahko pogoltnem tudi dve. Je*a, ko ti je tvoje ravnotežje bolj tuje kot angleščina prvi dami, Melaniji Trump.

Do zdaj sem se dvakrat odločil, da bom s to absurdno neprijetno navado prenehal. Prvič sem poskusil po štirih mesecih, za tri dni. Te tri dni sem preživel večina časa na kolenih pred našo keramično belo školjko, kjer sem izbruhal vse v želodcu in še več. Fun fact, tvoj želodec na tem pointu ne želi zadržati nič, spiješ kozarec vode, čez pet minut ta voda vratolomno leti v školjko, skupaj z žolčem in mojim upanjem po boljšem življenju.

Jap, tri dni sem bruhal vse kar sem zaužil, imel drisko hujšo kot blatni omet v Železnikih in konec koncev, se preprosto počutil like a piece of shit. Jap, ne sodi me, sem budala, da sem sploh začel pit. Ampak bright side, vsaj nedovoljenih substanc ne uporabljam več. 🙂

Ja, ni ravno bright side, ker sem še bolj v riti.

Naslednjič je bilo direktno po novem letu, dva dni in pol. Takrat se ni končalo zgolj pri driski, bruhanju in slabem počutju, po sobi sem začel opažat stvari, od mrčesa do miši. Dovolj časa sem preživel za knjigami o odvisnosti in alkoholizmu, da vem, da so slednji pojavi čisti dokaz delirija. Je*a, ko se zavedaš, kaj se ti dogaja, a hkrati tega ne moraš kontrolirat.

No, dragi moji, tretji dan sem se spravil iz postelje, ignoriral pajke in mrčes po sobi, se stuširal, oblekel in napotil do trgovine po novo flašo. Ni šans, da bom te neobstoječe živali, gledal še en dan. Mislim, plus tega, srce mi je res katastrofalno nenormalno bilo. Pri mojih letih srčni infarkt, to je pa že res poraz.

Skratka, skozi moje polletno pitje alkohola, so se trenutki, ki sem jih prej izpostavil, pojavili ne kolikokrat. Ker zaužijem abnormalno velike količine te substance skozi dan, sem veliko hitreje prispel do pointa, kjer nastopi delirij.

In naj vam povem, ta prasica ni prijetna. Telo zavrača vse, kar želiš vnesti v njega, najsi bodi hrana ali zgolj kozarec vode, prižgana cigareta te prisili, da preživiš naslednjih pet minut na toaleti, kjer bruhaš zgolj žolč, ker vse ostalo je že šlo iz tebe.

In najboljše od vsega, ne moreš spat!

Spanje je ključ vsega. Ko spiš, se umiriš.

In alkoholna kriza te tega oropa. Preveri na spletu. Umrljivost, ko se ljudje čistijo od alkohola, je bojazljivo visoka.

Nehaj pit, preden končaš faks.

Till next time.

odKRIT.

V kolumni so izražena mnenja in stališča avtorja, ne nujno stališča, mnenja zaposlenih ali Združenja DrogArt.