Back icon

Support. Don’t punish!

Mednarodni dan, za promocijo trajnostnih alternativ vojni proti drogam.

12. mednarodni dan #SupportDontpunish obeležujemo 26. junija – datum je bil izbran kot nasprotovanje praznovanja dneva Združenih narodov proti zlorabi in nezakoniti trgovini z drogami.

Kljub nedavnim spremembam ZN, ki zdaj omenjeni dan promovirajo pod oznako »Svetovni dan drog« in se deloma osredotočajo na zdravje in odzive, ki temeljijo  na znanstvenih dokazih, je ta dan še vedno prežet z grozljivo zgodovino nacionalnih vojnih napovedi, sežigalnih razstav zaseženih drog in celo javnih sojenj proti ljudem.

Da bi spremenili duh preteklosti in pospešili učinkovite, trajnostne in dosegljive rešitve za izzive, povezane z drogami in politiko drog, s katerimi se soočajo različne skupnosti po vsem svetu, se vsako leto 26. junija na tisoče aktivistov v stotinah mest po vsem svetu organizirajo pod skupno zastavo #SupportDontPunish, ki v središče postavlja zmanjševanje škode, dekriminalizacijo in človekove pravice.

Skupaj za trajnostne alternative »vojni proti drogam« s kampanjo #SupportDontpunish  se pridružujemo tudi na združenju DrogArt.