Back icon

MMMP prodan kot sladoled (3-MMC) v Ljubljani

Opozorilo

Vzorec, ki namesto ali poleg pričakovane snovi vsebuje druge psihoaktivne snovi, katerih uživanje predstavlja akutno tveganje za zdravje ali je potencialno življenjsko nevarno.

Aktivne snovi

MMMP

Dodaten opis

Rezultati analize, narejene v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, so pokazali, da vzorec v obliki prahu, ki se je v Ljubljani prodajal kot sladoled oz. 3-MMC, dejansko vsebuje MMMP.

MMMP je sintetični katinon o katerem ni na voljo veliko informacij, predvideva pa se, da povzroča podobne stranske učinke kot drugi sintetični katinoni, in sicer: povišan srčni utrip, povišan krvni tlak, vznemirjenost, psihoze, epileptični napad, pregretje telesa, bolečine v prsih, itn.

Poleg tega uporabniki poročajo o odsotnosti stimulativnih in evforičnih učinkov, kateri so značilni za sintetične katinone, kot sta mefedron in sladoled.

Datum testa

1.9.2023

Zmanjševanje tveganj

  • V letošnjem letu smo zaznali večje število lažnih produktov, ki so se prodajali kot sladoled (3-MMC) in mefedron. Če ga uporabljaš, se zato še posebej priporoča uporabo anonimne storite testiranja drog.
  • Trenutno je na voljo premalo informacij o tveganjih povezanih z MMMP, zato se priporoča, da se zaužitju omenjene snovi izognemo.