Back icon

3-MMC prodan kot MDMA na darknetu

Opozorilo

Vzorec, ki namesto ali poleg pričakovane snovi vsebuje druge psihoaktivne snovi, katerih uživanje predstavlja akutno tveganje za zdravje ali je potencialno življenjsko nevarno.

Aktivne snovi

3-MMC (93 %)

MDMA (1,2 %)

Dodaten opis

Rezultati analize, narejene v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, so pokazali, da vzorec v obliki belega praška, ki je bil zbran v Ljubljani in se  je prodajal kot MDMA, dejansko vsebuje 3-MMC in manjši delež MDMA.

Datum testa

22.3.2024

Zmanjševanje tveganj

  • pred uporabo substanco testiraj in se prepričaj, da gre za snov katero želiš uporabiti. Za odkrivanje lažnih substanc, so učinkoviti že barvni reagenti.
  • če snovi nisi uspel testirati, pred uporabo nameni pozornost strukturi, barvi in vonju. V kolikor se ti zdi da je odstopanje v videzu preveliko, snovi raje ne uporabi in uporabi anonimno testiranje.
  • če se ti zdi, da lastnosti vzorci ustrezajo običajnemu izgledu, ki si ga navajen_a, naj bo prvi odmerek znatno manjši od običajnega. Na ta način zmanjšaš tveganjem za morebitno predoziranje z drugo snovjo, ki je lahko aktivna v veliko manjših dozah in hkrati oceniš ali učinki sovpadajo s kupljeno substanco.