Back icon

Informativa 2024

Največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev, 19. in 20.1. na Gospodarskem razstavišču

Že 15. Informativa, največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev, bo točno en mesec pred uradnimi informativni dnevi, natančneje 19. in 20. januarja 2024,  ponovno NA ENEM MESTU predstavila celovito paleto izobraževanj, možnosti zaposlovanja, poklice in prekvalifikacije ter priložnosti v tujini.

Tik pred mednarodnim dnem izobraževanja (24. januarjem) se bo pod okriljem organizatorja Proevent, na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču v okviru Informative predstavila celovita izobraževalna vertikalaveč kot 250 srednješolskih, višje strokovnih, višješolskih, dodiplomskih in podpiplomskih študijskih programov, potekale pa bodo tudi predstavitve poklicev, štipendij, možnosti financiranja izobraževanja, različne obšolske in obštudijske dejavnosti ter priložnosti v tujini.

V okviru Informative bo vzporedno že sedmič potekal projekt Moja prva zaposlitev, ki bo mlade pripravil na vstop trga dela in jim ponudil možnost konkretnih razgovorov pri njihovih potencialnih zaposlovalcih.

Na kar treh lokacijah (Mala predavalnica, Forum in Balkon UL) bo potekal tudi pester izobraževalno-svetovalni program, ki bo še dodatno predstavil kako se hitreje in uspešneje učiti, zakaj in kako postati policist ali vojak, kako najti prvo zaposlitev, kako premagati stres v šoli in na faksu, kakšni so prijavno-vpisni postopki za študij, kako izračunati točke za vpis, potekale bodo predstavitve študijskih programov na posameznih univerzah oz. fakultetah in veliko drugega.

Častni pokrovitelj 15. Informative je minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han.

15. Informativa (in vzporedno 7. Moja prva zaposlitev) bo potekala 19. in 20. januarja 2024 od 9. do 18. ure. Vstop za vse obiskovalce je brezplačen. 

Več na www.informativa.si.

Informativa na družbenih omrežjih:

Facebook: https://www.facebook.com/informativa

Instagram: https://www.instagram.com/informativa_