Back icon

Marčevski SoundArt

SoundArt je naša osveščevalna kampanja, s katero želimo mladim približati in jih informirati o različnih načinih manj tvegane zabave, hkrati pa se v sodelovanju z DJ-i in DJ-kami in drugimi glasbenimi ustvarjalci, trudimo poudarjati pomen glasbe in povečati zanimanje zanjo.

V mesecu marcu so bili petkovi izbranci Kara Galsen – Where words fail, music speaks, Roli – Electrolytes, Teodor G – You can’t overdose on music in Substituent – Test it.

Kara Galsen, katera predstavlja ženski del ekipe LEVEL UP, je bila kot naša prva marčevska izbranka izbrana ravno na Dan žena. S svojim setom Where words fail, music speaks, ustvarja energično atmosfero, ki je polna nepredvidljivih zapletov, dinamike, intenzivnih kickov in bassov. Naslov njenega seta govori sam zase.

Naš drugi izbranec je Roli – idejni avtor, fizikalni in glasbeni vodja Analogue / Digital-a Brand, kateri z alternativnim elektronskim zvokom nastopa tudi v tujini, med drugim na Dimensions festivalu. Roli nas s setom Electrolytes pelje vse od milejših melodij do surovega zvoka, z naslovom pa nas opominja na elektrolite – minerale, kateri so odgovorni za hidracijo našega telesa, uravnavanje našega živčnega sistema, delovanje mišic in še česa. Ob vsaki telesni aktivnosti, kar je tudi plesanje, pa se elektroliti izgubijo, ravno zato jih je potrebno nadomestiti – na partiju je to najlažje storiti s pitjem izotoničnih pijač

Teodor G., ustvarjalec analognega zvoka, na intenziven moderno-progresiven način prodira vse od housea do techna. S svojo glasbo in različno strukturo produkcije želi poslušalcem pokazati, kako lahko sleherni človek uživa v ritmih in potovanju po različnih dimenzijah svojega elektronsko usmerjenega uma. S setom You can’t overdose on music poslušalcem sporoča ravno to – do odpiranja čaker, transa in ekstaze se lahko pride tudi s pomočjo glasbe, pri kateri je najboljše to, da z njo ne moremo overdosirati!

Naš zadnji marčevski izbranec, Substituent, nam z dub-techno mixom Test it sporoča, da če se že odločiš za uporabo psihoaktivnih substanc, jih testiraj in se prepričaj o njeni vsebini in čistosti, če želiš preprečiti nenamerno tveganje v telesu, saj le–te pogosto vsebujejo neželene primesi. Testiraj, ne riskiraj!

V kolikor želiš tudi ti s svojim mixom ali komadom biti del naše osveščevalne kampanje, nam piši na natalija@drogart.org.