Back icon

Majski SoundArt

SoundArt je naša osveščevalna kampanja, s katero želimo mladim približati in jih informirati o različnih načinih manj tvegane zabave, hkrati pa se v sodelovanju z DJ-i in DJ-kami in drugimi glasbenimi ustvarjalci, trudimo poudarjati pomen glasbe in povečati zanimanje zanjo.

O, ja. To je bil ta maj, ki ga ni bilo. Vseeno smo se pa na DrogArtu trudili vzdrževat dober beat in z ritmom preskočiti pomlad in direktno preiti na poletje. V maju so bili DrogArtovi izbori Jan Q – Let the groove guide youTixti – Be well informedHack – ChilloutBlaz Lusin – Support your local DJ in Shu Shu – Drink water.

Čeprav nimamo veliko informacij o Dj-u Janu Q, nam je mix totalno cool in smo v prvi majski vikend dobro zagroovali z njim. Mix je bil posnet v živo na dogodku Level up v klubu Terminal. Vsebujejo pa komade Jaya Lumena, Mat.Joe-a, KlangKuestlerja, Technasie, Green velvet-a, Michael Bibi-ja, Dale Howarda, Harryja Lighta in še in še. Naslov »Let the groove guide you« je sam po sebi zelo ekspliciten – prepusti se glasbi in naj te le-ta popelje na lepše. Kam lepši naslov <3

Poslušaj mix

Tixtijev mix smo poslušali v petek, 10. maja, v času največjih študentskih zabav. Če se pripravljaš, da boš zabavo popestril s substanco, z naslovom »Be well informed« svetujemo, da se pozanimaš, kaj boš vzel_a, si prebereš o učinkih, se pripraviš na možne zaplete, predvsem pa, da se držiš smernic zmanjševanja škode ob uporabi. Skrb zase naj bo najpomembnejša!

Poslušaj mix

V tretjem tednu smo si izbrali Hack-a in njegov podarjeni mix »Chillout«. Hack – ali Dejan Hack – je deep house DJ in producent iz Slovenije. Njegova glasbena pot se je začela že v otroštvu z igranjem klavirja in flavte, pridobljeno znanje pa se še vedno kaže v njegovem trenutnem ustvarjanju. V dvajsetih letih igranja na intimnejših dogodkih po Sloveniji je pridobil zveste poslušalce. Lani je bil povabljen na Ibizo, kjer je vrtel in zabaval elito. Z njegovim mixom smo želeli ponovno izpostaviti glasbo kot glavno drogo, ki nas lahko popelje v popolnoma nove dimenzije občutkov in stanj.

Poslušaj mix

Blaž Lusko je DJ in producent že več kot 10 let. Poleg dela z različnimi crew-ji in pomoči mladim umetnikom na njihovi poti k uspehu vodi še svojo manjšo založbo. Ker Blaž podpira in pomaga mladim, je čisto pravilno, da smo njegov mix poimenovali Support your local DJ, saj se med nami skriva veliko talentiranih, uspešnih ljudi, ki se trudijo doseči svoje sanje. Želimo si, da bi se nevoščljivost, ki je še vedno zelo prisotna, umaknila podpori in iskreni privoščljivosti, da lokalnim umetnikom uspe! Zato, podpri lokalne umetnike!

Poslušaj mix

Poznaš naš program Izberi sam? Glavni namen programa, ki od leta 2006 deluje v okviru Združenja DrogArt, je zmanjševanje škodljivih posledic alkohola med mladimi in razvijanje odgovornosti za informirane in manj tvegane odločitve mladih.

Ker je »mijaaau« naslednji dan lahko zelo nadležen, je ena izmed smernic zmanjševanja škode tudi »Drink water«, kot je poimenovan Shu Shu mix. Glavni vzrok za glavobol pri mačku je dehidracija, saj alkohol pospešuje odvajanje vode iz telesa. Zato naj bo voda na partiju vedno tvoja najboljša prijateljica. Spij je vsaj kozarec po ali med vsako alkoholno pijačo.

Poslušaj mix