Back icon

DJ BEATka – TRETJArunda

Tekmovanje za najboljšega mladega DJ-a v sklopu DrogArt DJ BEATke se je začela 16. oktobra, in bo trajalo vse do velikega finala konec januarja 2021. Med seboj se bo pomerilo 16 mladih DJ-ev in DJ-k. Zmagovalec DRUGErunde je Rikros z miksom DJ BEATka. Ta teden tekmujeta Apex Predator in Katarza. Glasujte za svojega favorita na našem Soundcloud kanalu drogartmusic.

Poslušaj, zapleši in komentiraj, miksa obeh DJ-ev prve runde, na spodnjih linikih in ju pobližje spoznaj v spodnjem intervjuju. 

Apex Predator – Hardcore Arena

Katarza – DrogArt Mix

 

Glasovanje zanju bo potekalo od petka, 30.10., do petka, 6.11., do 12.00, ko bomo razglasili zmagovalca tretje runde, kateri se bo uvrstil v četrt finale. Glasuj za svojega favorita in mu z všečkom na Soundcloudu pomagaj pri zmagi v DJ BEATki. Celotno DJ BEATko, lahko spremljaš tako, da slediš našemu soundcloud profilu: https://soundcloud.com/drogartmusic

#################################

INTERVJU Z IZVAJALCEMA

Glasba je kot veter – le kdo ve od kod mu motivacija? Kaj pa žene tebe, da delaš glasbo?

Apex Predator: “Glasba me veseli od samega začetka in glasba je nekaj kar me sprosti in v čemur uživam.”

Katarza: “ljubezen do techno kulture in neopisljiv občutek, ko ljudje plešejo na tvojo glasbo”

Glasba je kot reka – sama si utira pot. Kako si jo v glasbenem svetu utiraš ti in zakaj si začel ustvarjati?

Apex Predator: “Sem kot amater in vedno sem imel željo predstaviti svoj kreativni glasbeni izdelek širši javnosti. Ustvarjati sem začel, ker me je DJ-stvo vedno zanimalo in sem imel vedno željo, da se tudi sam preiskusim v tem.”

Katarza: “začela sem v dj šoli pri dj Psihu, nadaljevala v k4 delavnicah, sedaj pa se počasi obračam na produkcijo. Začela sem iz samega zanimanja za vrtenje – kot hobi in neko novo znanje.”

Glasba je univerzum poln različnih planetov. Kakšno glasbo ustvarjaš oziroma iz katerega planeta je?

Apex Predator: “Zaenkrat ustvarjam samo svoje mixe tako, da imam v prihodnosti tudi željo ustvariti kakšen svoj single in se predstaviti širši javnosti. Sem ljubitelj Hardcore-a in Hardsytle-a tako, da zaenkrat ustvarjam mixe v zvrsti glasbe Hardcore-a, ki izhaja iz planeta hard beatov in hard bassov.”

Katarza: “definitivno planet techno, občasno se preselim tudi na drum& bass… sicer pa je to acid, oldschool in industrial.”

Glasba je kot voda – spreminja obliko, esence pa ne. Kakšne spremembe opažaš pri sebi, ko vrtiš glasbo?

Apex Predator: “Predvsem se sprostim ob vrtenju glasbe in glasba me vedno prevzame in mam vedno občutek, da sem del tega. Defenitivno sem bolj sproščen in se res predam užitkom, nečemu kar me res veseli in, kar sem imel vedno željo počet.”

Katarza: “predvsem izboljšanje razpoloženja, zame je to kot terapija.”

Glasba je kot virus – hitro se nalezeš in težko razviješ protitelesa. Kako si izkoristil čas karantene sebi v prid?

Apex Predator: “Izkoristil sem ga za odkrivanje novih izvajalcev in novih singlov izvajalcev, ki so nato postali del mojih mixov. Ko sem prišel do izbora singlov, ki bojo del mojega mixa sem se predal samo še ustvarjanju in mixanju.”

Katarza: “kupila sem gramofon in posodobila opremo, tako da je bilo še bolj užitek vrteti. Posneli smo kar nekaj livestreamov.”

Glasba je kot gore, mnoge so lepe a eno imaš najrajše. Na katerem festivalu bi najraje rolal?

Apex Predator: “Glede na to da sem ljubitelj Hardcore-a in, da ustvarjam mixe v žanru glasbe Hardcore je moja želja in seveda moje sanje, da bi enkrat lahko nastopal na festivalu te zvrsti glasbe Masters Of Hardcore.”

Katarza: “Awakenings.”

Glasba je kot smeh, odpira duha in širi nasmeh. Opiši eno anekdoto iz svojega giga.

Apex Predator: “Ne poslušam Hardcore, ker sem zmešan ampak zmešan si ti, ki me obsojaš in me ne razumeš, da se jaz in moje telo ob tej glasbi sprostim in mi daje energijo. Hardcore Will Never Die!!!”

Katarza: “uf, na zadnjem naprimer je bil eden od obiskovalcev tako vnet, da je splezal na oder in cel čas plesal pred mano, na koncu si je še slekel majico :)”

Glasba je kot božanstvo. Kdo pa je tvoj vzornik?

Apex Predator: “Mogoče bo malo smešno slišati ampak v mlajših letih sem bil ljubitelj Trance-a in še vedno mi je pri srcu tako, da moj vzornik je bil vedno DJ Tiesto in še vedno je. Če pa gledam iz strani Hardcore-a pa mi je najbolj pri srcu Angerfist.”

Katarza: “Dave Clarke”