Back icon

DJ BEATka – PETArunda

Tekmovanje za najboljšega mladega DJ-a v sklopu DrogArt DJ BEATke se je začela 16. oktobra, in bo trajalo vse do velikega finala konec januarja 2021. Med seboj se bo pomerilo 16 mladih DJ-ev in DJ-k. Zmagovalec ČETRTErunde je Tric z miksom Techno set 001. Ta teden tekmujeta Le_en_art in Polner. Glasujte za svojega favorita na našem Soundcloud kanalu drogartmusic.

Poslušaj, zapleši in komentiraj, miksa obeh DJ-ev  pete runde, na spodnjih linikih in ju pobližje spoznaj v spodnjem intervjuju. 

Polner – Shofer 01

Le_en_art – Le_en_mix

Glasovanje zanju bo potekalo od petka, 13.11., do petka, 12.11., do 12.00, ko bomo razglasili zmagovalca pete runde, kateri se bo uvrstil v četrtfinale. Glasuj za svojega favorita in mu z všečkom na Soundcloudu pomagaj pri zmagi v DJ BEATki. Celotno DJ BEATko, lahko spremljaš tako, da slediš našemu soundcloud profilu: https://soundcloud.com/drogartmusic

#################################

INTERVJU Z IZVAJALCEMA

Glasba je kot veter – le kdo ve od kod mu motivacija? Kaj pa žene tebe, da delaš glasbo?

Le_en_art: “Glasba vzbuja v nas neverjetne občutke in to me žene, da delam glasbo, ustvarjanje teh neverjetnih občutkov in momentov, ki jih ponuja dj-anje.”

Polner: “Žene me svoboda, ki jo imaš, ko ustvarjaš glasbo. Ni pravil in ovir, meja je samo tvoja kreativnost.”

Glasba je kot reka – sama si utira pot. Kako si jo v glasbenem svetu utiraš ti in zakaj si začel ustvarjati?

Le_en_art: “Glasbo rolam že 2 leti, z elektronskim producanjem se pa igram že slabih 5 let. Nisem izdal še nobenega komada ampak delam na tem, da kaj bo. Ustvarjati sem začel zato, ker mi je zelo zanimivo, kako lahko vsak posameznik nek isti sample ali komad, zmanipulira ali zrola na čisto svoj način, in tako ustvari nek čisto svoj sound. “

Polner: “Večinoma jo vrtim v manjših klubih, za množice, ki razumejo lepoto techna in housa. Ustvarjati sem jo začel zato, da lahko ideje iz glave prenesem “na papir” in dizajniram izkušnjo, ki bi jo želel ob poslušanju komada začutiti sam. “

Glasba je univerzum poln različnih planetov. Kakšno glasbo ustvarjaš oziroma iz katerega planeta je?

Le_en_art: “Moja glasba je planeta Funky-venera. “

Polner: “Techno in house iz oddaljenega planeta, katerega ime je skrivnostno, kot sam učinek glasbe na nas.”

Glasba je kot voda – spreminja obliko, esence pa ne. Kakšne spremembe opažaš pri sebi, ko vrtiš glasbo?

Le_en_art: “Opažam, da čeprav kdaj vrtim hitrejše ali trše komade, še vedno uporabljam neke trike ali efekte. Na svoj način zrolam različne žanre, ki imajo posledično nato podoben sound.”

Polner: “Glasba me popelje daleč stran od realnega sveta v sfero, kjer obstaja samo veselje in sproščenost.”

Glasba je kot virus – hitro se nalezeš in težko razviješ protitelesa. Kako si izkoristil čas karantene sebi v prid?

Le_en_art: “Bolj sem se posvetil ustvarjanju glasbe in okus glasbe se mi je malo omehčal, na dober način.”

Polner: “Glasbo sem ustvarjal in raziskoval bolj kot kadarkoli prej, na plano je prišlo tudi nešteto novih idej, katerih pa na žalost se nisem uspel uresničiti.

Glasba je kot gore, mnoge so lepe a eno imaš najrajše. Na katerem festivalu bi najraje rolal?

Le_en_art: “Na Awakenings.”

Polner: “Sonus, Sonar, Exit, Kappa Futur, Burning Man…”

Glasba je kot smeh, odpira duha in širi nasmeh. Opiši eno anekdoto iz svojega giga.

Le_en_art: “Moji gigi se začnejo in skupaj z mano rastejo. Lahko začnem rolati house, na koncu pa kakšen jungle ali pa nekaj povsem drugačnega. Živi gigi. “

Polner: “Kot že kdaj prej, sem rolal v skoraj praznem klubu (v Mariboru se to pogosto zgodi :)), nakar je do mene pristopil nek moški in mi v roko stisnil 10 evrov ter mi rekel, da vrtim zelo dobro. Ko sem čez nekaj časa bankovec vzel iz denarnice in ga pogledal, sem hitro ugotovil, da gre za izjemno slab ponaredek. Motiv neznanca je skrivnost še do danes.”

Glasba je kot božanstvo. Kdo pa je tvoj vzornik?

Le_en_art: “Len Faki”

Polner: “Jeff Mills, Marco Faraone, Len Faki in še mnogi drugi”