Back icon

DJ BEATka – DRUGArunda

Tekmovanje za najboljšega mladega DJ-a v sklopu DrogArt DJ BEATke se je začela 16. oktobra, in bo trajalo vse do velikega finala konec januarja 2021. Med seboj se bo pomerilo 16 mladih DJ-ev in DJ-k. Zmagovalec PRVErunde je Fuzyx s Funky mixom. Ta teden tekmujeta Ad Astra in Rikros. Glasujte za svojega favorita na našem Soundcloud kanalu drogartmusic.

Poslušaj, zapleši in komentiraj, miksa obeh DJ-ev prve runde, na spodnjih linikih in ju pobližje spoznaj v spodnjem intervijuju. 

Ad Astra – ThePandemic

Rikros – DJ BEATka

Glasovanje zanju bo potekalo od petka, 23.10., do petka, 30.10., do 12.00, ko bomo razglasili zmagovalca prve runde, kateri se bo uvrstil v četrt finale.  Glasuj za svojega favorita in mu z všečkom na Soundcloudu pomagaj pri zmagi v DJ BEATki. Celotno DJ BEATko, lahko spremljaš tako, da slediš našemu soundcloud profilu: https://soundcloud.com/drogartmusic

############### HR ##################

INTERVIJU Z IZVAJALCEMA

Glasba je kot veter – le kdo ve od kod mu motivacija? Kaj pa žene tebe, da delaš glasbo?

Ad Astra: “Ljubezen do tehna, nasploh elektronske glasbe in pa seveda sanje, da v prihodnosti postanem nekaj več kot samo model v sobi, pri mini mešalki:)”

Rikros: “Moja motivacija izhaja že iz otroštva in se je le stopnjevala, ko sem začel poslušati techno. Želim si postati uspešen DJ in producent.”

Glasba je kot reka – sama si utira pot. Kako si jo v glasbenem svetu utiraš ti in zakaj si začel ustvarjati?

Ad Astra: “Moja reka si je pot začela utirati pred kratkim, zato teče še po neraziskanem terenu in se sporti uči. Upa pa, da bo pustila za sabo sled, po kateri bodo še dolgo plavali ljubitelji elektronske glasbe.”

Rikros: “Zelo rad poslušam glasbo vendar mi to ni dovolj. Poskusil sem z vrtenjem glasbe in se takoj zaljubil. Sedaj se ukvarjam tudi z produkcijo.”

Glasba je univerzum poln različnih planetov. Kakšno glasbo ustvarjaš oziroma iz katerega planeta je?

Ad Astra: “Rad imam techno z malo elementi. Dovolj je globok bas, hi hat in za piko na i vokal da se mi naježi koža. Planet bo za enkrat ostal Zemlja, ampak saj veste.. Per aspera ad astra.”

Rikros: “Ukvarjam se z repetitivno glasbo, ki ima dober groove, kateri me žene, da plešem. Vrtim house, tech- house, techno, hardgroove, hardtechno in psytrance.”

Glasba je kot voda – spreminja obliko, esence pa ne. Kakšne spremembe opažaš pri sebi, ko vrtiš glasbo?

Ad Astra: “Popolni odklop. Zdaj verjamem izreku ’’čas je relativen’’.”

Rikros: Ponovno sem dobil življensko strast in s tem tudi sanje. Vsako glasbo tudi razčlenim na posamezne dele in poskušam ugotoviti kaj se v določenem delu dogaja in kako je to producirano.

Glasba je kot virus – hitro se nalezeš in težko razviješ protitelesa. Kako si izkoristil čas karantene sebi v prid?

Ad Astra: “Večino časa sem poslušal live sete, saj jih je bilo v tem času res veliko. Raziskoval sem izvajalce, ki jih prej nisem poznal, moram reči, da sem bil kar produktiven.”

Rikros: “V času karantene sem veliko streamal preko Facebooka in organiziral 2 privatni zabavi. Dogovarjal sem se tudi za podcaste, nekateri so bili objavljeni.”

Glasba je kot gore, mnoge so lepe a eno imaš najrajše. Na katerem festivalu bi najraje rolal?

Ad Astra: “Tomorrowland, Exit, Awakenings, seveda pa je prvi cilj Kurzschluss.”

Rikros: “Brez dvoma Awakenings.”

Glasba je kot smeh, odpira duha in širi nasmeh. Opiši eno anekdoto iz svojega giga.

Ad Astra: “Uradnega giga še nisem imel, upam pa da v prihodnosti teh ne bo manjkalo.”

Rikros: “Prvič, ko sem dobil priložnost za vrtet so med mojim setom morali zamenjati CD predvajalnike… En del glasbe je bil na loopu za 2 minute.”

Glasba je kot božanstvo. Kdo pa je tvoj vzornik?

Ad Astra: “Amelie Lens, Charolette de Witte, da pa na nače izvajalce ne pozabim, Gumja, Psiho in seveda Umek.”

Rikros: “Moj najljubši DJ je Kobosil.”