Back icon

DJ BEATka – ČETRTFINALE 2.3

Tekmovanje za najboljšega mladega DJ-a v sklopu DrogArt DJ BEATke se je začela 16. oktobra, in bo trajalo vse do velikega finala konec januarja 2021.

Tekmovanje za najboljšega mladega DJ-a v sklopu DrogArt DJ BEATke se je začela 16. oktobra, in bo trajalo vse do velikega finala konec januarja 2021. V drugem četrtfinalu je zmagal Apex Predator z miksom Hardcore Arena Mix Chapter Two. Ta teden tekmujeta Misha in Le_En_Art. Glasujte za svojega favorita na našem Soundcloud kanalu drogartmusic.

Poslušaj, zapleši in komentiraj, miksa obeh DJ-ev, na spodnjih linkih in ju pobližje spoznaj v spodnjem intervijuju. 

Misha – 1122020 

Le_En_Art – @na_pojstli

Glasovanje zanju bo potekalo od četrtka, 24.12., do četrtka 31.12., do 12.00, ko bomo razglasili zmagovalca četrtfinala 2.3, ki se bo uvrstil v polfinale. Glasuj za svojega favorita in mu z všečkom na Soundcloudu pomagaj pri zmagi v DJ BEATki. Celotno DJ BEATko, lahko spremljaš tako, da slediš našemu soundcloud profilu: https://soundcloud.com/drogartmusic

#################################

INTERVJU Z IZVAJALCEMA

Kdaj si se prvič srečal_a z elektronsko glasbo? Se še spomniš prvih občutkov in svojega prvega pravega žura?

Misha: “Elektroniko sem začela poslušati že v srednji šoli, vendar se je moje nadvušenje nad techno sceno popolnoma razvilo šele približno leto in pol nazaj. Lahko rečem, da sem v življenju že kar veliko prežurala, vendar prva taka res prava izkušnja, ki je močno zaznamovala moj okus za glasbo je bil Exit festival 2019. Tistih občutkov se še predobro spominjam.”

Le_en_art: “Elektronska glasba me spremlja že od malih nog, saj pri nas doma ni bila tabu. Prvi pravi žur sem doživel v K4 (Fjaak 2018) “

Kateri je bil najboljši žur na katerem si bil_a? Kaj se ti zdi na dobrem partiju najbolj pomembno?

Misha: “Res dobrih žurov je bilo veliko, vendar prvo mesto si zagotovo zasluži letošnji poletni rave z Dax J-om v Puli. Cel trip se nam je perfektno iztekel, za piko na i pa smo se uspeli še fotografirati z Dax-om.Na dobrem partiju se mi zdi najbolj pomembno, da si tam s pravo družbo, da je dober vibe ter da se lahko sprostiš in uživaš v glasbi.”

Le_en_art: “Božidar 5yrs of Stiropor 2018. Na dobrem partiju se mora vse poklopiti: glasba, temačna soba in vonj po švicu v nabito polni sobi… #sex”

Kakšna misliš, da bi bila popularna glasbena scena v svetu brez drog?

Misha: “Mislim, da droge definitivno niso ključnega pomena v glasbeni sceni. Če v glasbi res uživaš jih ne potrebuješ. Je pa res, da razne substance lahko pripomorejo k večjemu užitku, evforiji in razumevanje glasbe.”

Le_en_art: “Mislim da ne bi bila sploh toliko drugačna kot je zdaj. Že glasba sama ima lahko na nas večji učinek kot droge… če se ji dovolj prepustimo.”

Kaj bi bil_a, če bi bil_a zelenjava. Zakaj?

Misha: “Čili, ker je hot and spicy (hec haha)”

Le_en_art: “Buča, ker sm bučk.”

Več o njiju pa si lahko prebereš v intervjujih iz predtekmovanja: 

Misha

Le_en_art