Back icon

Aprilski SoundArt

Žur brez glasbe je kot iti na morje, kjer ni morja. Z našo osveščevalno kampanjo SoundArt želimo izpostaviti in ponovno povzdigniti glasbo, to umetnost, ki nas lahko popelje v vsa stanja in v nas vzbudi globoka čustva. S sodelovanjem z različnimi glasbenimi umetniki spoznavamo slovensko sceno in z njimi izpostavljamo smernice zmanjševanja škode uporabe alkohola in drugih drog. Vabljeni ste tudi glasbeni umetniki, ki niste v elektronskih vodah, ampak v drugih zvrsteh, da stopite z nami v kontakt in nam pomagate pri kampanji.

V mesecu parilu so bili petkovi izbranci House wife – Dresscode: Latex, Majkl M – Let the music take you high, Tha Don’s – Eat before rave in Jan Q – Let the groove guide you.

House wife izpostavlja, da je njeno poslanstvo promocija zdrave elektronske kulture in njej lastni izraz različnih stilov, v katerem se subtilno prepletajo house, new school, electropop,  itn. Med drugim je  diplomirala iz socialnega dela in na programu Izberi sam skrbi za zmanjševanje tveganj naše najbolj razširjene droge – alkohola. Ja, Dj-ka je naša sodelavka 🙂 Z naslovom Dresscode: Latex izpostavlja pomembnost uporabe kondoma za zaščito pred neželeno nosečnostjo, predvsem pa tudi v izogib različnim spolno prenosljivim boleznim. Zato ne pozabi: obvezen dresscode na afterju in na žuru je lateks!

Kot drugi aprilski set smo izbrali Mariborčana Majkla M. Pri petnajstih je prvič poskusil sam zavrteti glasbo, se kasneje sukal po različnih zvrsteh, dokler ni pristal na technu. Set, ki nam ga je pripravil, smo poimenovali Let the music take you high, saj tudi zase pravi, da najraje vidi, ko ljudje uživajo na glasbi in se znajo sprostiti in se naplesati brez zadržkov. Prepusti se glasbi, naj ona vodi in pelje, ne kaj drugega.

Tha Don’s je DJ in producent, ki trenutno dela v Berlinu in je soustanovitelj Sienceofuse, samostojne glasbene znamke za elektronsko glasbo. Globoko verjame, da je elektronska glasba tista, ki lahko ljudi poveže in botruje k ideji o skupnosti. Pred rave-om pa se je potrebno pripraviti tudi tako, da v telo vnesemo dovolj energije, da bo le-to zdržalo celo noč (in dan) plesanja in zabavanja. Preprosto, Eat before rave.