Back icon

#1: odKRIT: Nov začetek?

Prvi del izpovedi uporabnika drog.

No pa se dajmo za minuto pretvarjat, da prvič odpiram novo poglavje v svojem življenju, da tokrat pa bo res vse drugače and stuff like that. Cut the crap, pri šestindvajsetih sem broke, zadolžen in po novem živim v sobi, ki se po kvadraturi lahko brez težav primerja s slavno Harry Potter sobano pod stopnicami. Ampak on the bride side, imam dostop do super hitre internetne povezave in televizor z osnovno T2 programsko shemo in ne zgolj to, zakupljen je tudi zamik ogleda, tako da se lahko končno vržem v epizode turške serije Moja Boš, ki je zasvojila Slovenijo bolj kot ksenofobična kampanja skrajno desne parlamentarne stranke. However, moja trenutna situacija je rezultat dolge enačbe, kjer so vsi X in Y moje nespametne in nepremišljene odločitve, večina, spoiler alert, vezane na prisotnost substanc v življenju in bitko med željo ter nemočjo to enkrat za vselej pustiti za sabo. O tem prebiraš na spletu, v knjigi, v šoli te podučijo, ampak kakšen problem to dejansko je, dodobra dojameš, ko tvoja življenjska pot zavije na to ulico, damn, this shit is hard I tell you.

Včasih še sam ne morem verjet, da se je vse skupaj začelo relativno nedolžno. Prepričan sem, da je še kdo tam zunaj zavil na kakšen party z elektronsko glasbo, kjer ga je radovednost in želja gnala, da je poskusil svoj prvi ekstazi. Zame je to bilo v Cvetličarni, ko sem jih štel dobrih devetnajst let in tista polovička ecstazija je spremenila vse, naenkrat sem se kljub nedavni in nepričakovani smrti svoje matere počutil dobro kot še nikoli. Bolečino in depresijo je zamenjala prijeten občutek svobode in naklonjenosti ljudem okoli sebe ter praktično cel svet se je zazdel topel in welcomingJust like that, sem vedel, da sem odprl vrata v nov svet, kateri je bil videti skozi očala naivnosti in novega magičen. Kljub vsemu teoretičnemu znanju in poznavanju o substancah, dovoljenih kot prepovedanih, sem tako rekoč stekel v to sfero.

Hudičevo vesel bi bil, da bi danes lahko šel nazaj v čas in tistemu naivnemu mulcu vbil v glavo, da otrok odvisnikov z zgodovino večletne spolne zlorabe nikakor ni posameznik, ki bo lahko s substancami ravnal odgovorno in počel to rekreativno, mogoče enkrat na nekaj mesecev, ali pa enkrat na mesec. S takšno mero odgovornosti in odnosa s substancami se kvaliteta življenja ne more spremeniti in ta mentaliteta je zame zagotovo držala v začetku, leta pravzaprav, dokler preprosto ni vse ušlo izpod kontrole in sem postal one of those guys, ki jih odvisnost definira do te mere, da izgubijo ljudi blizu sebe, ki ne morejo več spremljati aktivnega in v mojem primeru agresivno močnega uničevanje osebe, ki sem nekoč bil.

Pismo, zamoril na polno. Obljubim, da bom naslednjič ubral bolj pozitivno noto, kajti sedem je čarobno število in natanko toliko let imam v življenju prisotno uporabo substanc in let me tell you, ne glede na vse slabe izkušnje, paranoje in psihoze kot posledice, je uporaba poskrbela tudi za nepozabne trenutke in spoznanja o samem sebi, ki se mogoče nikoli ne bi zgodila.


Ampak o tem naslednjič. Ura je pol ena zjutraj in čas je, da se spravim v posteljo, katere letvice se konstantno rušijo, zaradi česar spim v pozah, za katere sem močno prepričan, da imajo pripadajoča imena v Jogi.

Till next time…

V kolumni so izražena mnenja in stališča avtorja, ne nujno stališča, mnenja zaposlenih ali Združenja DrogArt.

Povezana vsebina:

23. avgust 2015

Faze spremembe pri prenehanju uporabe drog

Ljudje se velikokrat ujamemo v neke vzorce vedenja, ki nas začnejosčasoma motiti ali celo vplivati na naše telo, vendar ne vemo, kako bi jih spremenili. Lahko gre za različne navade, razvade, med katere pa vse pogosteje spada tudi uporaba drog. Kdaj pa le-ta postane zaskrbljujoča?

arrow
24. september 2018

#2: odKRIT: Pred šestimi meseci…

Agresivno nevabljiv zvok napolni sobo in me opomni, da se je moj dan pričel, in hočeš nočeš se moram skobacati iz udobne postelje in pograbiti brisačo in zaviti pod ledeno hladen tuš, da se končno prebudim. Let me be brutally honest: ker sem zadnji dve leti aktivno konzumiral speed, je ledeno hladen tuš na nivoju Arktike edini način, da odprem oči in pričnem dan.

arrow
17. oktober 2018

#3: odKRIT: I’m wasting my life…

Danes mineva točno leto dni odkar sem zapustil prestolnico in se umaknil zagotovi smrti, ki je name pretila na ulicah najlepšega mesta na svetu oziroma karkoli naš dragi Janković rad nalaga ljudem o Ljubljani.

arrow
15. november 2018

#4: odKRIT: Ko me spomin povleče daleč nazaj…

Tri, dva, ena…. Poceni slušalke iz Kik trgovine potisnem globoko v ušesa, da prisilno izklopim zvoke in dogajanje zunanjega sveta. Everything is just fine… Peš se napotim iz predmestja proti centru mesta, presušena in oskubljena polja me pomirjajo, Renault Clio in Wolksvagen Golfi na cesti me opomnijo, da ne glede na to, kje v naši preljubi Sloveniji se nahajam, se mentaliteta ne razlikuje ’’baš neki’’.

arrow