Največja raziskava o seksu in drogah v Sloveniji


Na Združenju DrogArt, v sklopu projekta Kemseks: zmanjševanje tveganj povezanih z uporabo drog pri seksu med MSM, izvajamo raziskavo o seksu in drogah v Sloveniji.


Kemseks je projekt, ki je nastal v sodelovanju Združenja DrogArt, Društva Legebitra in Društva ŠKUC, z namenom zmanjševanja tveganj povezanih z uporabo drog pri seksu med MSM in informiranju o varni spolnosti.

 

Vprašalnik je del raziskave, ki jo izvajamo periodično, zato da bi imeli aktualen vpogled v stanje uporabe drog pri seksu v Sloveniji med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi. Ugotovitve raziskave nam pomagajo pri načrtovanju izboljšav za obstoječe storitve in pri razvoju novih storitev namenjenih zmanjševanju škodljivih posledic, do katerih lahko pride pri uporabi drog pri seksu.
Hkrati pa boš tudi ti, morda že med izpolnjevanjem vprašalnika, izvedel kaj novega in koristnega.Rezultati raziskave bodo na voljo sredi leta 2019. Dostopni bodo pa na spletnem mestu www.kemseks.si

 

 

Raziskava je namenjena moškim, ki seksajo z moškimi in so vsaj enkrat v zadnjem letu seksali tudi pod vplivom prepovedanih drog.

 

Povezava na raziskavo in več informacij o njej je na voljo tukaj: https://www.1ka.si/a/196251

 

Hvala za sodelovanje,
Združenje DrogArt, Društvo Legebitra in Društvo ŠKUC Magnus

Program financira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana.