Legebitrina vrstniška svetovalnica

19. februar 2013|Seks|LGBT

Čeprav je seks ena od temeljnih človekovih potreb, o njem redko spregovorimo brez zadržkov. Seks lahko vzbudi različna občutja in čustva. Zato se je priporočljivo pred seksom s seksualnim partnerjem ali partnerko oz. partnerji ali partnerkami pogovarjati o tem, kaj vama/vam je všeč, kaj ne, kaj čutita/čutite, kako se želita/želite zaščititi pred spolno prenosljivimi okužbami …


Tudi komunikacija med seksom, verbalna ali neverbalna, poveča možnosti za zadovoljiv spolni odnos za vse vpletene. Večina nas pač (še?) ne zna brati misli. :)

Če razmišljanje o seksu ali seks v tebi vzdrami še razmišljanje o tvoji spolni usmerjenosti, ki ni heteroseksualna, se ti v glavi lahko začnejo porajati različna vprašanja, dvomi, strahovi … Komunikacija pred in med je zato še priporočljivejša. Če pa zaradi navala strasti umanjka, sveta še ni konec. Tudi če je za tabo prva seksualna izkušnja z osebo istega spola in imaš v glavi nešteto misli, pomislekov, vprašanj.
Če meniš, da partnerju ali partnerki tudi po seksu ni do pogovora, ki ga potrebuješ, oz. se z njim/njo o tem ne želiš pogovarjati, se poskusi pogovoriti s prijateljico, prijateljem ali osebo, s katero si lahko iskren/iskrena.

Ena od možnosti je tudi, da se obrneš na vrstniško Legebitrino svetovalnico, kjer lahko skupaj s svetovalko ali svetovalcem predebatiraš svojo seksualno izkušnjo ali izkušnje in razmišljanja o svoji spolni usmerjenosti, ki so se ti pri tem porajala. Več o Legebitrini vrstniški svetovalnici.
 

Povezane vsebine

Seks - Kondomi in lubrikanti

5.1.2017V navalu strasti je težko misliti še na zaščito. Če k temu dodamo še alkohol in/ali droge, pa je tovrstni razmislek skoraj nemogoč. Zato je...