Večer elektronike

Swenak, Idrija, Slovenija

9. avgust 2019 ob 20:00


Unikatno mesto v osrčju čudovite narave, s pestro, več kot 500 – letno tradicijo rudnika živega srebra in bogato kulturno dediščino, se v mesecu avgustu, tudi letos spreminja v stičišče mladinskega kulturnega udejstvovanja.
Festival Čipkarija je festival z bogato tradicijo in rezultat mladinske ustvarjalnosti. Združuje različne generacije mladih in mladih po srcu. V deset dnevnem dogajanju se zvrstijo številni kulturni in športni dogodki, z namenom vključevanja mladih v aktivno dogajanje mesta in v upanju, da v Idriji vsak obiskovalec katerega koli dogodka začuti utrip mesta, katerega zgodovino so ustvarjale rodbine rudarskih družin, ki so mesto postavile na sam svetovni seznam prepoznavnosti.
Eden izmed glavnih dogodkov v sklopu Festivala Čipkarija je večer elektronske glasbe, ki je v nekaj letnem delovanju v Idrijo pripeljal že marsikatero svetovno znano ime v svetu plesne elektronike. Vse od Španije pa do držav bivše skupne države Jugoslavije. Festivalski oder so zasedala imena, kot so Raul Mezcolanza, Marko Nastić, Valentino Kanzyani, Uto Karem, Ian F, Damir Hoffman in še bi lahko naštevali.
V zadnjih dveh letih festivala je glasbeni program slonel predvsem na domačih izvajalcih, z namenom predstavitve ustvarjanja po mestih naše lepe dežele.
V letošnji, 24. ediciji festivala, smo line-up petkovega večera napolnili z mednarodno zasedbo svetovno poznanih artistov iz kar treh različnih držav. Glasbeno popotovanje se bo iz ogrevalnega štarta razvijalo preko širokega spektra najrazličnejših sfer elektronike v jutrjanje rajanje pod milim nebom, na dvorišču idrijskega kluba Swenak. Pričakujete lahko kompaktno zmes analognih zvokov vinilnih plošč v kombinaciji z digitalnimi kreacijami naših izvajalcev. Da pa bo večer resnično zaokrožena celota, bodo glasbeni program podprli tudi lokalni izvajalci, ki jih v večji meri že vsi dodobra poznate.
Tudi letos je čas, da 9. avgusta skupaj, pod zvezdnatim nebom, zaplešemo v še eno prečudovito noč. Na lokaciji, kjer se je skozi vsa ta leta stkalo marsikatero prijateljstvo, kjer so se izrabili marsikateri plesni čeveljci, kjer se čas velikokrat ustavi v glasbenih večerih, kjer je vzklila marsikatera ideja in iz skromnih začetkov postala prepoznavna.
Čas je, da skupaj odplujemo v čudoviti svet glasbenih sfer, kjer nobena zgodba ni predvidljiva in kjer se slikajo iskreni nasmeški na obraz ob vseh melodijah, ki jih ta pisani svet premore.


Vreme Idrija
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 5.8.2019 14:29

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK