Joy Orbison b2b Jon K - All night longgg!

Božidar, Ljubljana, Slovenija

11. januar 2019 ob 23:55

DrogArt informatorji


Skoraj točno eno leto po tem, ko smo v Božidarju pripravili ping pong ekshibicijo dveh prvakov manchesterske scene, Illum Sphera in Jona K-ja, se slednji vrača. In spet ne sam. Jonu smo navrgli idejo, da si izbere pajdaša, ki mu bo tokrat delal družbo in pri izboru ni bil prav nič malenkosten. Z njim namreč prihaja ob boku Bena UFO-ja, Pearson Sounda in Bodikke eden najvidnejših popularizatorjev "britanske bassovske revolucije" zadnjega desetletja, Joy Orbison.

Joy Orbison (Peter O’Grady) se je leta 2009 prebil v ospredje otoške scene že s svojo prav prvo singlico Hyph Mngo, ki jo je izdal pri založbi Hotflush in ki je pristala na samem vrhu neštetih letnih poročil in revizij raznih avtoritet plesne muzike, danes pa že velja za kultno klasiko. Potem so sledila številna tehnoidna orodja klubskih potresov, ki jih je naklanfal s stalnim produkcijskim partnerjem, Bodikko. Da pa ne gre za didžeja z omejenim žakljem trikov, O’Grady dokazuje z rednimi - tako didžejevskimi kot produkcijskimi - izleti v razna poglavja britanske šole, pri z odliko opravljenem izpitu iz predmeta jungla pa so mu je že v rosni mladosti pomagale inštrukcije njegovega strica, junglistične in drum ’n’ bassovske avtoritete Raya Keitha. Joy Orbison tako ne velja le za enega najpronicljivejših britanskih producentov zadnjih let, ampak tudi izjemnega poznavalca garaga, dubstepa, jungla, housa ...

Jon K je stari znanec ljubljanskih noči, nekoč rezident glasbeno drzno raziskovalnega večera Hoya Hoya, didžej, ki prav vedno preseneti z izborom. Prvovrstni diger, upogibalec žanrov in precejšen tehničar.

Da se Joy in Jon v didžejevskem ping pongu ujameta fantastično, sta dokazala že nekajkrat, tudi lani na Dekmantlu, ko sta ga praktično odpihnila. B2B, pet ur, celo noč.

Dvorana, 00-05:
Joy Orbison (Hinge Finger / UK)
Jon K (NTS / UK)

Vstopnina:
10eur - predprodaja online: https://bit.ly/2Gr8gHN
10eur - predprodaja @ magda
13eur - na dan, na vratih

///

Artwork: Gašper Uršič


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 9.1.2019 15:55

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK