Rx:tx predstavlja: KODE9 (Hyperdub)

Gala Hala, Ljubljana, Slovenija

21. december 2018 ob 23:00


Brez pretiravanja lahko trdimo, da je Steve Goodman ena najpomembnejših figur klubske elektronike zadnjega petnajstletja. Ne zgolj zato, ker nesporno velja za enega ključnih pionirjev dubstepa ali zato, ker je ustanovitelj in idejni vodja Hyperduba, ene najpomembnejših neodvisnih založb, ki že skoraj petnajst let narekuje nove smernice drznejše plati elektronske glasbe.

Kode9 je absolutna avtoriteta futuristične elektronike, ki že od nekdaj stopa korak pred časom. Kot založnik je odkril talente, kot so DJ Rashad, Zomby, Fatima Al Quadiri, Ikonika, Dean Blunt, Laurel Halo, Samiyam, stari znanec Ljubljane Scratcha DVA in (seveda) enigmatični Burial. Prav z njim je pred nedavnim pripravil jubilejni stoti Fabriclive miks.

Kot producent ima v malem prstu široko paleto raznovrstnih slogov: od prefinjenega dubstep minimalizma prek grimey bangerjev do footwork in techno abstrakcij. V tandemu s pokojnim pajdašem Spaceapeom je z dvema dolgometražnima mojstrovinama pripomogel k sami definiciji dubstepa, pred tremi leti pa je z zunajzemeljsko ploščo Nothing uglasbil filozofske in matematične koncepte ničnosti. Pri tem nikakor ne gre za ljubiteljsko spogledovanje z akademskim svetom, ki bi bilo namenjeno zgolj kvazi-konceptualni podkrepitvi studijskega izdelka: Goodman je doktor filozofije, ki je skoraj desetletje predaval na Univerzi vzhodnega Londona, pred leti pa je napisan odlično sprejeto knjigo Sonic Warfare, raziskavo o zvoka kot orodju za ustvarjanje družbene anksioznosti in vzbujanje strahu.

Na svojem prvem gostovanju v Ljubljani ne bo nastopil kot profesor filozofije, temveč kot izjemen in sila nepredvidljiv didžej, ki v svojih eklektičnih setih pretanjeno skače iz old school jungla v futurističen footwork, iz techna koračnic v zamolkel dubstep, iz grima v garage, rave in zgodnji hardcore. Goodmanovi seti so tako ognjeviti in udarni, da gre v njih prepoznati vzporednico z njegovo študijo Sonic Warfare: udarne klubske zvoke zna uporabiti kot zastrašujoče orožje in tako bo storil tudi v Gala Hali. Verjetno je zato v tehničnem riderju zapisal: "Lots of sub-bass, more than you would normally use... lots".

Lineup:
Kode 9 (Hyperdub Records, VB)
Nitz (Synaptic Crew)
Terranigma (Tigerbalm)
KMN b2b Peglasus (Bojler)
Felis Catus (Rx:tx)
+
Žgotika

vstop:
10 eur predprodaja (Gala Hala & One Way Store)
12 eur na vratih


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 17.12.2018 14:53

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK