Just a Dance w. Ilija Rudman

Klub K4, Ljubljana, Slovenija

2. november 2018 ob 23:00

DrogArt informatorji


Tokrat bo večer plesa in pozabljenih biserov iz 70-ih in 80-ih še posebej zanimiv. Dogodek se bo tokrat prvič odvil v petek, kot prvi tuj Just a Dance gost pa svojo zakladnico disko raritet ter polne žepe več kot 50-ih izdaj prihaja predstaviti Ilija Rudman, ki s svojim več kot 15-letnim predanim delom pridno kroji hrvaško disko podzemlje.

Ilija je oseba s fotrovskim stažem, ki v svoji produkciji prisega na striktno analogni zvok, saj navdihe črpa iz zlate dobe diska in post-diska. Njegov zvok bi lahko opisali kot organski, občasno obskuren, vedno pa narejen z občutkom in usmerjenostjo v
detajle, zato so tudi recenzije njegovih izdaj vedno polne presežkov.

Ilija je s svojim pedantnim in eklektičnim pristopom k ustvarjanju pritegnil mnogo velikih imen, kot so Greg Wilson, Faze Action, Chaz Jankel, Mark E in Pete Herbert, svoj poklon zvoku 70-ih in 80-ih pa pridno izkazuje z rednimi izdajami na založbah Red Music, Imogen Recordings, Bearfunk , Is It Balearic?, Rong Music itd. Aprila je izdal nov album Paradigma, konec septembra nov 12’’ EP Lovers Change Minds, do konca leta pa si obetamo še Essential Dynamics 12’’ na njegovi založbi Imogen Recordings.

Njegov obisk Ljubljane (in naše kleti) ne bo prvi, 2008 se je slovenski publiki že predstavil z Ichisanom in Nakovo v takratnem Subsub-u, 2009 je v K4 za mešalko vstopal v novo leto, 2011 pa se je v Gali Hali predstavil še na Multipraktiku.

Da bo njegova vrnitev v klet in 4-urno razvajanje teklo kot po maslu, bosta pred njim z ogrevanjem poskrbela hišna Den7el in Elovetric, z neonskimi projekcijami pa bo večer v zaključeno celoto povezala še VJ 5237.

Pridte plesat!

- - - - -

Ilija Rudman (Imogen Recordings, Red Music Records)
DEN7EL
Elovetric
VJ 5237

- - - - -

KLUB K4
Kersnikova 4, Ljubljana
www.klub-k4.si // www.facebook.com/klubk4

STAROSTNA OMEJITEV / AGE LIMIT: 18+

VSTOPNINA / ENTRANCE FEE:
5€ < 00.00 < 8€

INFO: info@klub-k4.si

GARDEROBA / LOST & FOUND
k4garderoba@gmail.com


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 2.11.2018 16:31

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK